Διευθύντρια ειδικού σχολείου δάγκωσε 11χρονο μαθητή με αυτισμό

Διευθύντρια ειδικού σχολείου δάγκωσε 11χρονο μαθητή με αυτισμό

Ένα αδιανόητο περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν μια μητέρα προχώρησε σε μήνυση κατά της διευθύντριας του Ειδικού Σχολείου Άρτας, καθώς το 11χρονο παιδί της γύρισε στο σπίτι με μια τεράστια δαγκωματιά στο πόδι και σημάδια πάλης στα χέρια.

Η μητέρα φανερά σοκαρισμένη από το γεγονός υπέβαλε μήνυση εναντίον της διευθύντριας και ζητάει να αποδοθούν ευθύνες. Μιλώντας στο maxitisartas.gr, εξήγησε τι συνέβη και πως έπεσε στην αντίληψή της το φρικτό περιστατικό.

«Την περασμένη Τρίτη, όταν πήγα να πάρω το παιδί απ' το σχολείο, είδα έκπληκτη ότι αυτό έφερε γρατσουνιές πίσω από το δεξί αυτί του και στους καρπούς των χεριών του. Ρώτησα τη δασκάλα του γιου μου τι συνέβη, καθώς το παιδί μου όταν έφυγε το πρωί από το σπίτι μας δεν έφερε κάποιο τραύμα.

Η ίδια μου απάντησε ότι τα συγκεκριμένα τραύματα προκλήθηκαν από την προσπάθεια που έκανε η Διευθύντρια και δασκάλα του σχολείου να απομακρύνει από κοντά της το παιδί μου, το οποίο της είχε πιάσει τα μαλλιά της. Η έκπληξή μου συνεχίστηκε όταν έφτασα σπίτι μας και άλλαξα ρούχα στον γιο μου, και πήγα να τον κάνω μπάνιο όπου, εκεί, κατεβάζοντας τη φόρμα του, είδα μια τεράστια μελανιά - δαγκωματιά στο μέσο του ποδιού του, μάλιστα πρόκειται για μια μελανιά (όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες) όπου φαίνονται ίχνη δοντιών. Αυτό με έκανε αμέσως να καταλάβω ότι κάποιος δάγκωσε τον γιο μου δυνατά στο σημείο αυτό».

Καθώς το παιδί είναι αυτιστικό η συνομιλία μαζί του προκειμένου να καταλάβει η μητέρα τι ακριβώς συνέβη δεν ήταν καθόλου εύκολη.

«Το μόνο που μου είπε είναι ότι “έπαθε μίμι”. Επικοινώνησα τότε με δασκάλα του σχολείου, ρωτώντας την εάν γνώριζε κάτι για το συμβάν. Η ίδια μου απάντησε ότι δεν γνώριζε κάτι, αλλά θα ενημέρωνε τη Διευθύντρια του σχολείου να επικοινωνήσει μαζί μου. Και πράγματι αμέσως η Διευθύντρια επικοινώνησε μαζί μου, όπου μου παραδέχτηκε, από μόνη της, πριν καν προλάβω να τη ρωτήσω εγώ, ότι η ίδια δάγκωσε τον γιο μου προκειμένου να τον απομακρύνει από κοντά της, επειδή της τραβούσε τα μαλλιά.

Εγώ εκείνη τη στιγμή σοκαρίστηκα, ακούγοντάς την να προσπαθεί στη συνέχεια να μου αιτιολογήσει τη συμπεριφορά της, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ενήργησε με αυτόν τρόπο επειδή δέχτηκε επίθεση από τον ανήλικο γιο μου! Μου δήλωσε ότι ήταν σε άμυνα, σε άμυνα ενάντια σε παιδί 11 χρονών;» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ethnos.gr

v