Αν παίρνω 1 duphaston την ημέρα θα καθυστερήσει η περίοδος;

Αν παίρνω 1 duphaston την ημέρα θα καθυστερήσει η περίοδος;

Ερώτηση:
Καλησπέρα. Θέλω να καθυστερήσω την περίοδο μου για 5 μέρες καθώς θα έρθει ακριβώς την μέρα που φεύγω για διακοπές. Πήρα τον γιατρό και μου είπε να πάρω duphaston από την 15 μέρα του κύκλου μέχρι την μέρα που θα γυρίσω. Μου είπε όμως 1 χάπι την μέρα ενώ εγώ παντού διαβάζω πως όλοι λένε για 2 χάπια την μέρα. Μήπως εγώ κατάλαβα λάθος; Θα πιάσει με ένα χάπι την ημέρα;
Απάντηση:

Η καθυστέρηση της περιόδου εσκεμμένα πρέπει να γίνει την σωστή μέρα του κύκλου και για ορισμένο χρονικό διάστημα. Το να πάρεις ένα ή δύο duphaston αποτελεί μερική λύση και όχι εξασφάλιση.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v