Υπάρχει περίπτωση να έμεινα έγκυος ενώ έπαιρνα αντισυλληπτικά;

Υπάρχει περίπτωση να έμεινα έγκυος ενώ έπαιρνα αντισυλληπτικά;

Ερώτηση:
Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης καθώς έχω συμπτώματα όπως ευαίσθητες και σκληρές θηλές, πρήξιμο στη κοιλιά χαμηλά και πονάω. Να σας πω ότι περίοδο είχα 30/5 με 4/6 και 26/6 με 29/6 . τον Ιούλιο ξεκίνησα duphaston ώστε να πάω διακοπές την 22ή ημέρα του κύκλου δηλαδή 17/7 και στις 26/7 είχα μια επαφή με τον σύζυγό μου ελεύθερα. 29/7 έκοψα τα χάπια και μου ήρθε αμέσως περίοδος. Η ροή ήταν μικρή για 5 μέρες σε σημείο να μην αλλάζω γεμάτες σερβιέτες. Από προχθές που έχω αυτά τα συμπτώματα έκανα ένα τεστ δηλαδή 12 ημέρες μετά την επαφή και βγήκε αρνητικό. Μετά από ώρες ωστόσο, που το ξανακοίταξα είδα ότι είναι πάρα πολύ άχνη η γραμμή η κάθετη του θετικού. Φαίνεται μόνο από τη μέση και κάτω πολύ άχνη. Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος; Πονάω πολύ σαν πόνους περιόδου.
Απάντηση:

Υπάρχει περίπτωση να παίρνετε αντισυλληπτικά και να μείνετε έγκυος γιατί δεν σας κάλυψε τον συγκεκριμένο μήνα. Κάντε ένα τεστ κυήσεως στο αίμα και όχι στα ούρα, το οποίο μπορεί να βγει ψευδώς θετικό από το αίμα της περιόδου. Η αποτυχία των αντισυλληπτικών οφείλεται είτε σε δυσαπορρόφηση λόγω συγκεκριμένων εντερικών συνθηκών ή σε λάθος λήψη.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

 

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v