Προετοιμάστε το παιδί για το αδερφάκι που έρχεται μέσα από 5 υπέροχα βιβλία

Προετοιμάστε το παιδί για το αδερφάκι που έρχεται μέσα από 5 υπέροχα βιβλία

Ο έρχομος ενός νέου μέλους στην οικογένειά σας είναι, αναμφίβολα, ένα υπέροχο γεγονός που σας γεμίζει χαρά και ευτυχία. Το πρωτότοκο παιδάκι σας ωστόσο, ίσως, να μην συμμερίζεται τον ενθουσιασμό σας, καθώς στο άμεσο μέλλον θα αναγκαστεί να μοιραστεί την αγάπη και την προσοχή σας. Είναι στο χέρι σας, λοιπόν, να το βοηθήσετε να κατανοήσει τι σημαίνει η άφιξη ενός αδερφού ή μιας αδερφής στη ζωή σας, έτσι ώστε να μην νιώσει ότι απειλείται και ότι σας «χάνει».

Υπάρχουν πολλά βιβλία, τα οποία μιλούν με τα πιο όμορφα λόγια για την αδερφική σχέση, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν το παιδί να λατρέψει το αδερφάκι του πριν ακόμα το γνωρίσει. Εμείς σας προτείνουμε 5 από αυτά:

Τι είναι αυτή η κοιλιά μαμά;

Ηλικίες: από 2 ετών

Το «Τι είναι αυτή η κοιλιά μαμά;» είναι μια τρυφερή ιστορία για ένα αγοράκι που βλέπει την κοιλίτσα της μαμάς του να φουσκώνει και αναρωτιέται τι βρίσκεται εκεί μέσα. Πρόκειται για ένα γλυκό και... σιωπηλό βιβλίο από χαρτόνι για τα μικρά που ασχολείται με χιούμορ, για την αναμονή και την άφιξη του νέου μέλους στην οικογένεια.

Το μικρό μου αδελφάκι

Ηλικίες: 3-5 ετών

Το βιβλίο «Το μικρό μου αδελφάκι» μιλάει για την αγάπη που δημιουργείται ανάμεσα στα αδέρφια ακόμα κι αν στην αρχή δεν... υπάρχει ιδιαίτερη συμπάθεια. Η ιστορία εκτυλίσσεται γύρω από τον Μίμο το Μαϊμουδάκι που ανακοινώνει στους φίλους του περήφανα ότι απέκτησε μια μικρή αδερφούλα. Όλοι τη βρίσκουν γλυκιά και χαριτωμένη, όμως, ο Μίμο έχει αντίθετη άποψη...

Ένα νέο μωρό ήρθε στο σπίτι!

Ηλικίες: 3-6 ετών

Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει γραφτεί από μια ψυχοθεραπεύτρια, την Dr Sharie Coombes, η οποία ειδικεύεται στα παιδιά και γενικότερα, στις οικογένειες. Σκοπός του είναι τόσο να συμβουλεύσει, όσο και να διασκέδασει ένα παιδί μέσα από τη γλυκιά ιστορία του Μάνου, ο οποίος γίνεται μεγάλος αδερφός και πρέπει να μοιραστεί πλέον τον χρόνο της μητέρας του. Σύντομα, όμως, ανακαλύπτει ότι οι περιπέτειες και τα παιχνίδια δεν είναι φτιαγμένα μόνο για δύο, αλλά και για τρεις!

Ένα αδελφάκι για τη Θαλασσένια

Ηλικίες: 5-6 ετών

Μια υπέροχη ιστορία που μιλά ανοιχτά για την αδερφική ζήλια είναι αυτή της Θαλασσένιας. Η μικρή γοργονοπριγκίπισσα στενοχωριέται που κανείς δεν της δίνει σημασία από τότε που γεννήθηκε ο αδερφός της γι' αυτό και αποφασίζει να τον χαρίσει στην ξαδέρφη της, τη Νερένια, που αγαπά πολύ τα μωρά. Όταν όμως το σχέδιό της ναυαγεί και ο αδερφούλης εξαφανίζεται, συνειδητοποιεί πόσο πολύ τον αγαπάει και κάνει τα πάντα για να τον βρει.

Περιμένω αδερφάκι

Ηλικίες: 6-9 ετών

Η Μαρία ήταν ένα ευτυχισμένο κορίτσι μέχρι τη στιγμή που της ανακοίνωσαν ότι θα γίνει μεγάλη αδερφή. Τότε θυμώνει, φοβάται και ζηλεύει. Κάτι συμβαίνει όμως όταν γεννιέται το μωρό... Η σειρά «Διαβάζω Ιστορίες» είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει στο παιδί μια διασκεδαστική εμπειρία ανάγνωσης, αλλά και να μάθει πολλά.

v