Είναι δυνατόν να παίρνω αντισυλληπτικά και να μην έχω περίοδο;

Είναι δυνατόν να παίρνω αντισυλληπτικά και να μην έχω περίοδο;

Ερώτηση:
Καλησπέρα. Έχω πολυκυστικές ωοθήκες και ο γυναικολόγος μου μου έχει πει ότι αν δεν δω περίοδο στις 37 ημέρες, να παίρνω duphaston (2 πρωί 2 βράδυ για 3 ημέρες). Εδώ και καιρό ακολουθώ τη συγκεκριμένη διαδικασία και η περίοδος εμφανιζόταν 5 μέρες μετά το τέλος της αγωγής. Μια φορά μόνο έτυχε να εμφανιστεί σε 9 ημέρες και άλλη μια 12 ημέρες μετά το τέλος της αγωγής. Σήμερα, μετράω 12 ημέρες από το τέλος της αγωγής και ακόμα τίποτα, παρόλο που έχω κάποια πονάκια περιόδου. Προσπαθούμε με τον σύζυγο μου να επιτύχουμε εγκυμοσύνη και για τον λόγο αυτό έκανα τεστ κυήσεως τόσο πριν τη λήψη του duphaston όσο και την 10η ημέρα μετά το τέλος της αγωγής αλλά βγήκαν αρνητικά. Τι θα πρέπει να κάνω από εδώ και πέρα; Υπάρχει περίπτωση να μην αδιαθετήσω παρά τη λήψη του χαπιού; Και επιπλέον μπορώ να συνεχίσω τις προσπάθειες για επίτευξη εγκυμοσύνης η από τη στιγμή που πήρα το duphaston και δεν έχω ακόμα αδιαθετήσει, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σύλληψη; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Απάντηση:

Aπ' ότι καταλαβαίνω, έχετε μπερδέψει αρκετά πτράματα που αφορούν την κατάστασή σας. Το θέμα της επίτευξης της εγκυμοσύνης σε πολυκυστικές ωοθήκες είναι ταυτόσημο με την ωοθυλακιορρηξία εφόσον το σπέρμα είναι φυσιολογικό. Αν σας είχα από κοντά, θα μπορούσα να σας τα εξηγήσω λεπτομερώς και να σας βοηθήσω να μείνετε έγκυος το συντομότερο.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v