«Δεν θα έχεις χρόνο για τίποτα» και 3 ακόμα μπούρδες που μας λένε πριν κάνουμε παιδιά

«Δεν θα έχεις χρόνο για τίποτα» και 3 ακόμα μπούρδες που μας λένε πριν κάνουμε παιδιά

Χρήσιμος είναι ο γενικός κανόνας «μην ακούς τι λένε» -εφαρμόζεται επιτυχώς σχεδόν πάντα. Έτσι και στην περίπτωση της μητρότητας, μην αφήσεις τους γύρω σου να μαυρίσουν την καρδιά σου και να συννεφιάσουν τη σκέψη σου με την καστραφολογία τους. Προφανώς θα είναι δύσκολα, προφανώς θα έρθουν τα πάνω κάτω, αλλά δεν θα μεταμορφωθείς. Εσύ θα είσαι πάλι.

«Θα χάσεις τον εαυτό σου»

Όχι, δεν θα τον χάσεις. Θα ανακαλύψεις νέα όρια, νέες πηγές ευτυχίες, νέες αντοχές, νέα ταλέντα και αδυναμίες. Θα διευρύνεις αυτό που είσαι μέσα απ' τις εμπειρίες σου και από τα νέα συναισθήματα που θα βιώσεις. Δεν θα τον αλλάξεις. Θα βρεις χιλιάδες νέα στοιχεία -που ίσως αντικαταστήσουν κάποια από τα παλιά, κι ίσως διαμορφώσουν έναν νέο εαυτό, που ενδεχομένως προτιμάς. 

«Δεν θα έχεις χρόνο για τίποτα»

Ας μη γελιόμαστε: θα έχεις πολύ λιγότερο χρόνο από πριν, αλλά όχι καθόλου. Με καλό προγραμματισμό, αρκετή βοήθεια και λίγο ύπνο όλα -ή σχεδόν όλα- γίνονται. Υπάρχουν μαμάδες που κάνουν μεταπτυχιακά, ξεκινάνε δυο καινούρια χόμπι ή εν πάση περιπτώσει κάνουν πράγματα που αγαπούν. Δεν χρειάζεται να γίνεις η σούπερ γυναίκα που τα προλαβαίνει όλα ούτε να πιέζεις τον εαυτό σου να φτάνει στα άκρα του. Απλά καλό είναι να θυμόμαστε, ότι τα παιδιά δεν καταστρέφουν τη ζωή και τον χρόνο μας.

Δεν θα σου αρέσει το σώμα σου

Ο πρώτος καιρός μετά τη γέννα είναι δύσκολος από πολλές απόψεις όπως κι αν έχει γεννήσει μια γυναίκα. Σιγά σιγά όμως επανέρχεσαι κι εσύ και το σώμα σου. Ακόμη κι αν το βάρος ή οι ραγάδες επιμείνουν, είναι ένα σώμα που αγαπάς, γιατί φιλοξένησε μια νέα ζωή. Σε μια εποχή που παλεύουμε όλες να ξεφορτωθούμε τα κόμπλεξ που έχουμε φορτωθεί, είναι κρίμα να νιώθουμε άσχημα για το σώμα μας ως μητέρες. 

Θα ερωτευτείς το παιδί σου αμέσως 

Μπορεί να συμβεί μπορεί όμως και να μη συμβεί. Δεν δένονται όλες οι μαμάδες κατευθείαν με τα παιδιά τους. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να πάρει λίγο χρόνο, να νιώσεις χαμένη ή αγχωμένη στην αρχή. Αυτό δεν σε καθιστά λιγότερο... μαμά από τις άλλες. Μην αφήσεις τις διάφορες γνώμες που ακούς να επηρεάσουν την ψυχολογία σου. Εσύ ξέρεις τι είναι καλύτερο για σένα, δική σου είναι η εμπειρία και εσύ θα ορίσεις τον ρυθμό σου!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v