3 συνήθειες που πρέπει να έχουν οι μαθητές για να βγει η σχολική χρονιά… αβίαστα

3 συνήθειες που πρέπει να έχουν οι μαθητές για να βγει η σχολική χρονιά… αβίαστα

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής σεζόν είναι μόνο λίγες μέρες μακριά και, μικροί και μεγάλοι, ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς! Ωστόσο, οι προετοιμασίες δεν πρέπει να περιλαμβάνουν μόνο τα σχολικά είδη που θα αγοράσουμε, αλλά και τις καθημερινές συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσουμε για να βγει η χρονιά… αβίαστα!

Ο βασικό μας στόχος είναι παιδιά που θα έχουν αρκετή ενέργεια ώστε να αντέξουν το απαιτητικό πρόγραμμα του χειμώνα, χωρίς να αρρωσταίνουν και, φυσικά, να προοδεύουν και να είναι χαρούμενα. Ως γονείς, λοιπόν, οφείλουμε να δώσουμε βάση στα παρακάτω:

Τρώμε καλά για να έχουμε ενέργεια

Καλό το καλοκαίρι με τα παγωτά και τα «τρώμε όποτε θέλουμε», αλλά ο χειμώνας έχει άλλους ρυθμούς! Το σχολείο και οι δεκάδες δραστηριότητες απαιτούν πλούσια διατροφή, σταθερές ώρες φαγητού, βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που θα τους δώσουν ενέργεια. 

Το πρωινό, το σνακ που θα πάρουν στο σχολείο και ένα θρεπτικό και πλούσιο γεύμα όχι μόνο είναι απαραίτητα, αλλά θα πρέπει να είναι προσεκτικά επιλεγμένα. Για να ανταπεξέλθει ένας μαθητής στο απαιτητικό χειμερινό πρόγραμμά, πρέπει να είναι γερό και με ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Η σωστή διατροφή είναι ένα το Α και το Ω και θα πρέπει σταδιακά να τους γίνει τρόπος ζωής. 

Φροντίζουμε την προσωπική μας υγιεινή

Εξίσου σημαντική με τη διατροφή είναι και η προσωπική υγιεινή των μαθητών! Δεν αρκεί να πλένουμε χεράκια μόλις επιστρέφουμε από το σχολείο. Η καθημερινή τους ρουτίνα πρέπει να περιλαμβάνει επιμελές βούρτσισμα δοντιών, καλά κομμένα νύχια και, αν είναι δυνατόν, καθημερινό μπάνιο με εξειδικευμένα προϊόντα που δεν βλάπτουν την επιδερμίδα τους.  

Η σειρά Kids της Pharmasept που αποτελείται από 8 προϊόντα για το σώμα και τα μαλλιά αλλά και προστασία από τις ψείρες, είναι πλήρως απαλλαγμένα από σαπούνι, χρωστικές και σιλικόνες και καλύπτουν τις ανάγκες της ευαίσθητες παιδικής επιδερμίδας. 

Η προσωπική υγιεινή παίζει σημαντικό ρόλο όχι μόνο επειδή κρατάει μακριά τα διάφορα μικρόβια που καραδοκούν, αλλά βοηθά στην κοινωνικοποίηση και την αυτοεκτίμηση του παιδιού, αφού μαθαίνει να φροντίζει, να προσέχει και να αγαπά τον εαυτό του. 



Κοιμόμαστε νωρίς για να προλάβουμε να ξεκουραστούμε

Ήρθε η εποχή που πρέπει να βάλουμε τελεία στα ξενύχτια και τις ατέλειωτες μεσημεριανές σιέστες και να προσαρμοστούμε στις ανάγκες του σχολείου. Οι μαθητές πρέπει να κοιμούνται νωρίς και να συμπληρώνουν αρκετές ύπνου ώστε να είναι υγιή, ξεκούραστα και να αποδίδουν αποτελεσματικά.

Ειδικοί επισημαίνουν τη σημασία του «σωστού» ύπνου για τα παιδιά και ισχυρίζονται μάλιστα ότι είναι το ίδιο σημαντικός με την υγιεινή διατροφή και την άσκηση, αφού, όπως έχει αποδειχθεί, η έλλειψή του μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην παχυσαρκία. Μάλιστα, συνιστούν 9 με 12 ώρες ύπνου σε παιδιά 6 έως 12 ετών και 8 με 10 ώρες σε εφήβους 13 έως 17 ετών.

Εάν τηρήσουμε όλα τα παραπάνω, έχουμε πολλές ελπίδες να βγει η χρονιά αβίαστα, χωρίς πολλές ιώσεις, γκρίνιες και κούραση- ή τουλάχιστον αυτό ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές (και τους γονείς τους βεβαίως βεβαίως...) που σε λίγες μέρες θα γεμίζουν με τις φωνούλες τους τα σχολεία όλης της χώρας. 

v