9χρονος γίνεται δότης μυελού των οστών για να σώσει τη μεγάλη του αδερφή

9χρονος γίνεται δότης μυελού των οστών για να σώσει τη μεγάλη του αδερφή

Ένα 13χρονο κορίτσι, η Ruby Chiege, που παλεύει με την λευχαιμία από τον Απρίλιο, έχει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή χάρη στον μικρό της αδερφό, ο οποίος είναι συμβατός δότης μυελού των οστών. Το αγόρι παρόλο που είναι 9 χρονών συμφώνησε να προχωρήσουν στη μεταμόσχευση, λέγοντας «είμαι ο δικός της ήρωας».

Όλα ξεκίνησαν μια μέρα τον Απρίλιο, όταν η Ruby  γύρισε στο σπίτι της από το σχολείο με έντονους πόνους στα πόδια της. Στην αρχή η μητέρα της δεν ανησύχησε, καθώς η κόρη της είναι στην ανάπτυξη. Οι πόνοι ωστόσο, δεν υποχώρησαν. Γίνονταν όλο και πιο φρικτοί.

Ένα βράδυ, η Ruby λιποθύμησε στο δωμάτιό της, με τη μητέρα της να τη μεταφέρει αμέσως στο νοσοκομείο. Εκεί, έμαθαν τα συντριπτικά νέα: είχε λευχαιμία.

«Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Το παιδί μου είχε καρκίνο. Φοβήθηκα μην τη χάσω», είπε η μητέρα της.

Η Ruby παρέμεινε στο νοσοκομείο για χημειοθεραπεία επί τέσσερις μήνες πριν της επιτραπεί να επιστρέψει στο σπίτι της την περασμένη εβδομάδα. Δυστυχώς, η χημειοθεραπεία δεν ήταν αρκετή για να νικήσει τον καρκίνο.

Οι γιατροί πρότειναν μεταμόσχευση και για καλή τύχη της οικογένειας δεν χρειάστηκε να ψάξουν μακριά για να βρουν συμβατό δότη. Ο μικρός Rio ανέλαβε να σώσει τη ζωή της αδερφής του με χαρά και το μόνο που εύχεται είναι να πάνε όλα καλά και να γυρίσει σπίτι.

Πηγή: dailyrecord.co.uk

v