Η δύναμη της μητρικής αγάπης: ελεφαντίνα σώζει το εγκλωβισμένο μωρό της

Η δύναμη της μητρικής αγάπης: ελεφαντίνα σώζει το εγκλωβισμένο μωρό της

Ορισμένα βίντεο που αναπαριστούν ζωάκια με τις μαμάδες τους πραγματικά, μπορούν να συγκινήσουν και να μας φτιάξουν τη διάθεση. Ένα από αυτά είναι και το στιγμιότυπο που μοιράστηκε στο Twitter ο αξιωματικός της Ινδικής Δασικής Υπηρεσίας (IFS) και το οποίο έγινε αμέσως viral.

Στο βίντεο μια μαμά ελεφαντίνα προσπαθεί να σώσει το μωράκι της, το οποίο έχει πέσει και έχει κολλήσει σ' ένα λασπωμένο χαντάκι. Δεν είναι μόνη της, όμως, σε αυτόν τον αγώνα - καθώς όλα τα θηλυκά του κοπαδιού σπεύδουν να τη βοηθήσουν.

« Οι ελέφαντες έχουν ισχυρό δεσμό μεταξύ τους - ειδικά τα θηλυκά. Κάθε θηλυκός ελέφαντας στο κοπάδι είναι μαμά για όλα τα μικρά. Εδώ, βλέπουμε τη μητέρα και τις θείες να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν το μωρό ελεφαντάκι», είπε ο Nanda.

Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία

Οι ελέφαντες ζουν σε μητριαρχικές κοινωνίες. Στην ηλικία των 12-15 ετών, οι αρσενικοί ελέφαντες εγκαταλείπουν το κοπάδι για να ζήσουν είτε μόνοι τους είτε με άλλα κοπάδια. Έτσι, λοιπόν, στο αρχικό κοπάδι υπάρχουν κατά κύριο λόγο τα θηλυκά κα τα μωρά τους.

Ο ρόλος της ανατροφής των μικρών ελεφάντων δεν περιορίζεται μόνο στη μητέρα. Όλα τα θηλυκά μέλη του κοπαδιού είναι υπεύθυνα για την ανάπτυξη και την προστασία τους. 

Πηγή: firstpost.com

v