Οδηγός και συνοδηγός σχολικού έσωσαν μωράκι - του έκαναν ΚΑΡΠΑ ενώ ήταν λιπόθυμο

Οδηγός και συνοδηγός σχολικού έσωσαν μωράκι - του έκαναν ΚΑΡΠΑ ενώ ήταν λιπόθυμο

Η Αλέξια και στον Γιάννης, δύο καθημερινοί άνθρωποι της διπλανής πόρτας, απέδειξαν για μία ακόμα φορά ότι αληθινοί ήρωες δεν είναι όσοι φοράνε κάπες και έχουν υπερδυνάμεις, αλλά όσοι νοιάζονται για τους συνανθρώπους τους και τους βοηθούν σε κάθε ευκαιρία. 

Συγκεκριμένα, η Αλεξία και ο Γιάννης, η συνοδός και ο οδηγός σχολικού της Σχολής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου, βοήθησαν να σωθεί ένα μωράκι 8 μηνών. Γνώστες πρώτων βοηθειών και οι δύο, βρέθηκαν στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή, όπως ανέφερε με ανάρτησή της η Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου όπου εργάζονται.

Ολόκληρη η ανάρτηση

«Μας κάνατε υπερήφανους!

Ένα μεγάλο Μπράβο στην Αλέξια και στον Γιάννη, συνοδό και οδηγό σχολικού λεωφορείου της Σχολής μας, αντίστοιχα, για την ψύχραιμη και καίρια παρέμβασή τους, που έσωσε τη ζωή ενός μωρού 8 μηνών.

Την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια δοκιμαστικού δρομολογίου, σχολικό μας με οδηγό τον Γιάννη Σουβατζόγλου και συνοδό την Αλέξια Κουλογεωργίου είδαν στη διαδρομή τους, στον Άγιο Νικόλαο Αναβύσσου, σταματημένο ΙΧ αυτοκίνητο και την οδηγό, μητέρα με το μωρό της στην αγκαλιά, να ζητάει πανικόβλητη βοήθεια. Σταμάτησαν επί τόπου και διαπίστωσαν ότι το 8 μηνών μωρό είχε σπασμούς και είχε χάσει την επαφή με το περιβάλλον.

Ενόσω η Αλέξια προσπαθούσε να ηρεμήσει την μητέρα, ο Γιάννης, επειδή το ασθενοφόρο καθυστερούσε, έκανε ΚΑΡΠΑ στο μωρό και κατάφερε να το συνεφέρει. Στη συνέχεια, η Άμεση Δράση, που εν τω μεταξύ είχε ειδοποιηθεί, ανέλαβε τα διαδικαστικά. Όλα αυτά η Σχολή μας τα πληροφορήθηκε από την κ. Π., η οποία τυχαία βρέθηκε στο σημείο του συμβάντος και κάλεσε τη Σχολή για να αναφέρει το γεγονός. Η Αλέξια και ο Γιάννης αρκέστηκαν να κάνουν απλώς το χρέος τους.

Με χαρά και ανακούφιση μάθαμε αργότερα από τη μητέρα του μωρού, ότι είναι πολύ καλά στην υγεία του. Του ευχόμαστε, λοιπόν, να μεγαλώσει με υγεία και στους γονείς του να καμαρώσουν το παιδί τους όπως επιθυμούν.

Στους οδηγούς και στις συνοδούς μας ευχόμαστε να έχουν ασφαλείς και ήρεμες διαδρομές, χωρίς δραματικά απρόοπτα και ιδίως χωρίς απρόοπτα στα οποία να εμπλέκονται παιδιά.

Στην Αλέξια και, βέβαια, στον Γιάννη που αντέδρασε τόσο αποτελεσματικά, να είναι πάντα άξιοι και να κάνουν το καλό!

Είμαστε υπερήφανοι για τους συνεργάτες μας!»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v