Μωράκι νίκησε τον καρκίνο στα 1α του γενέθλια - πάλευε από 6 μηνών!

Μωράκι νίκησε τον καρκίνο στα 1α του γενέθλια - πάλευε από 6 μηνών!

Η River Reid, αν και μόλις 1 έτους, πέρασε μια δύσκολη περιπέτεια που παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή. Ευτυχώς, στο τέλος όλα πήγαν καλά και η μικρή μαχήτρια μπόρεσε να γιορτάσει τα πρώτα της γενέθλια στο σπίτι της, μαζί με την οικογένειά της.

Όλα ξεκίνησαν όταν η River ήταν 6 μηνών. Ένας υψηλός και επίμονος πυρετός ήταν η αφορμή για περαιτέρω εξετάσεις, που αποκάλυψαν ότι το μωράκι έπασχε από μία σπάνια και εξαιρετικά επιθετική μορφή καρκίνου στο αίμα. 

Σε μόλις τρεις εβδομάδες, ο καρκίνος εξαπλώθηκε σε όλο της το σώμα, αφήνοντας αλώβητα μόνο τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό.

Η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη, όταν οι γιατροί διαπίστωσαν πως το ανοσοποιητικό σύστημα της River δούλευε τόσο εντατικά για να καταπολεμήσει τον καρκίνο, που τελικά άρχισε να παρουσιάζει βλάβες σε ζωτικά όργανα. 

Η θεραπεία έπρεπε είναι άμεση και αποτελεσματική. Ωστόσο, δεν ήταν εύκολη και οι γονείς του κοριτσιού κάνουν λόγο για ένα επώδυνο ταξίδι, όπου έβλεπαν το μωρό τους να υποφέρει, να πονά και να παλεύει με νύχια και με δόντια. Αρκετές φορές, οι πιθανότητες που της έδιναν οι γιατροί ήταν ελάχιστες, αλλά η μικρούλα κατάφερε να βγει νικήτρια. 



Σήμερα, μετά από 147 νύχτες στο The Royal Children's Hospital και μια «τέλεια» ανταπόκριση στη θεραπεία, η μικρούλα γιόρτασε τα πρώτα της γενέθλια στο σπίτι και πλέον είναι ελεύθερη να ξεκινήσει μια νέα ζωή χωρίς σωληνάκια, καθετήρες, οθόνες και μηχανήματα.

Η River είναι σε ύφεση εδώ και 3 μήνες και οι γιατροί της, που δεν σταματούν να την βλέπουν ως πηγή έμπνευσης, είναι αισιόδοξοι για το μέλλον. Οι γονείς της, από την άλλη, δεν κάνουν μακροπρόθεσμα σχέδια. Αντίθετα, απολαμβάνουν την κάθε στιγμή μαζί της και προχωράνε ένα βήμα τη φορά. 

Πηγή: goodfridayappeal.com.au

v