«Έχουμε να κάνουμε σεξ 2 χρόνια, φταίω αν τον απατήσω;»: 3 γυναίκες απαντούν

«Έχουμε να κάνουμε σεξ 2 χρόνια, φταίω αν τον απατήσω;»: 3 γυναίκες απαντούν

Το σεξ και η απιστία είναι δύο τεράστια κεφάλαια στο βιβλίο των σχέσεων και, πολλές φορές, αλληλένδετα. Άραγε η απουσία του σεξ μπορεί να οδηγήσει μια γυναίκα στην απιστία κι αν ναι, πόσο δικαιολογημένη είναι;

Η αγάπη είναι πιο σημαντική από το σεξ
Μαρία, 46 ετών

«Ποτέ δεν θεώρησα το σεξ σημαντικό. Αντίθετα, πάντα αναζητούσα την βαθιά αγάπη, τη συντροφικότητα και την ασφάλεια. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που παντρεύτηκα τον επί 5 χρόνια καλύτερό μου φίλο! Όσο ήμασταν “κολλητάρια” η μεταξύ μας χημεία ήταν μοναδική και δεν περνούσε λεπτό που να μην αναζητούμε ο ένας την παρέα του άλλου. 

Συζητούσαμε για τα πάντα, δοκιμάζαμε μαζί νέες εμπειρίες και επικοινωνούσαμε ουσιαστικά. Αυτό, μας έφερνε όλο και πιο κοντά μέχρι που συνέβη το μοιραίο. 

Ένα βράδυ, τα πέντε χρόνια φιλίας μετατράπηκαν σε ένα φλογερό πάθος και η σχέση πάθους, οδήγησε σε δέκα χρόνια γάμου, τρία παιδιά και μια ήρεμη και όμορφη ζωή. 

Όσο είμαστε παντρεμένοι, γίναμε ακόμα πιο καλοί φίλοι, σύντροφοι, γονείς και φλογεροί εραστές. Το σεξ μεταξύ μας γινόταν όλο και καλύτερο και δεν είχα καταλάβει πόσο σημαντικό ήταν για μένα, μέχρι που το έχασα. 

Τα τελευταία δύο χρόνια το σεξ είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Βρισκόμαστε “μόνοι μας” μόνο κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα κι αυτό με το ζόρι. Δεν υπάρχει ίχνος πάθους ή έρωτα, παρόλο που τρέφουμε βαθιά αγάπη και εκτίμηση ο ένας για τον άλλον. 

Αν έχω σκεφτεί να τον απατήσω; Ναι, αρκετές φορές. Μερικές φορές νιώθω πως λείπει το ερωτικό πάθος από τη ζωή μου. Έχω ανάγκη να ξανανιώσω νέα, όμορφη και… γυναίκα! Στη δουλειά συναναστρέφομαι με αρκετό κόσμο και συχνά με φλερτάρουν άλλοι άνδρες. Κάνα δυο φορές, μάλιστα, μπήκα στον πειρασμό να προχωρήσω αλλά δεν το έκανα. 

Αν θέλω να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου, ξέρω ότι δεν θα απατούσα ποτέ τον άντρα μου. Όχι επειδή το θεωρώ ανήθικο ή κάτι τέτοιο, δεν βάζω ηθικές ταμπέλες σε καταστάσεις και ανθρώπους. Ωστόσο, δεν θα τον απατούσα από φόβο μην καταστραφεί η σχέση που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια. Όσο σημαντικό κι αν είναι το σεξ, για μένα είναι πιο σημαντική η αγάπη που μας συνδέει και δεν θα ρίσκαρα να την χάσω ούτε για το πιο καυτό σεξ του κόσμου!».

Δεν θέλω να μαραζώσω επειδή ο άντρας μου δεν θέλει να κάνει σεξ!
Ειρήνη, 38 ετών

«Έχουμε να κάνουμε σεξ 2 χρόνια, εγώ θα φταίω αν τον απατήσω; Ειλικρινά, βαρέθηκα να αισθάνομαι ανεπιθύμητη! Ολόκληρη η ζωή μου περιστρέφεται γύρω από την οικογένειά μου και, τα τελευταία 12 χρόνια, δεν παραμέλησα ποτέ το σπίτι, τα παιδιά, τον σύζυγο ή την εργασία μου. 

Μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει, εγώ είμαι πάντα στο πόδι να καλύψω τις ανάγκες τους, να συζητήσω τα προβλήματά τους, να φροντίσω το σπίτι, να τρέξω στους γιατρούς, να προλάβω δυσκολίες, να ανταπεξέλθω σε έκτακτες καταστάσεις και να συνεισφέρω στον οικογενειακό προϋπολογισμό. 

Όλα αυτά, τα κάνω πάντα με χαμόγελο για να μην στεναχωρήσω κανέναν. Φροντίζω πάντα την ψυχική μου υγεία και προσπαθώ να είμαι δυνατή, ανθεκτική και χαρούμενη. Το μόνο που ζητάω, είναι μια ουσιαστική σχέση με τα παιδιά μου, που ευτυχώς την έχω, και μια τρυφερή σχέση με τον άντρα μου, που δυστυχώς δεν την έχω!

Δεν ξέρω πού έχω κάνει λάθος! Αναζήτησα πολλές φορές τις ευθύνες μου και άλλες τόσες τις συζήτησα με τον άντρα μου. Απ’ ότι φαίνεται, όμως, η σχέση μας έχει μπει στον αυτόματο κι εκείνος δεν κάνει καμία προσπάθεια να την αναθερμάνει. 

Πριν μπω στη διαδικασία να μαραζώσω λοιπόν, πριν αρχίσω να νιώθω “άσχημη”, “γριά” και “ανεπιθύμητη”, αποφάσισα πως, αν τελικά ενδώσω σε κάποιον άλλον, δεν θα φταίω εγώ. Έχουμε να περάσουμε χρόνο μόνο οι δυο μας σαν ζευγάρι πάνω από 5 χρόνια, ενώ δεν έχουμε κάνει σεξ τα τελευταία 2. Είμαι σίγουρα ένα βήμα πριν το διαζύγιο, οπότε η απιστία (στα μάτια μου) δεν μοιάζει με προδοσία - είναι η φυσική συνέχεια των πραγμάτων».

Τα 2 χρόνια μπροστά στα 20 που είμαστε μαζί, είναι ελάχιστα!
Αλέκα, 55 ετών

«Γνωριστήκαμε πριν 20 χρόνια, συγκατοικήσουμε πριν 19 χρόνια και είμαστε παντρεμένοι τα τελευταία 18. Ο σύζυγός μου, παρόλο που δεν είναι ο “τέλειος άντρας” που νόμιζα όταν τον πρωτοείδα, είναι ένας καλός κι ευγενικός άνθρωπος, αξιοπρεπής, τρυφερός, δοτικός και υπομονετικός. Πάνω απ’ όλα, όμως, είναι ένας δίκαιος πατέρας που δεν παραμελεί ποτέ στα τέσσερα παιδιά μας. 

Γιατί έκανα αυτή την εισαγωγή; Για να σας εξηγήσω πως, αν και δεν έχουμε κάνει σεξ πάνω από δύο χρόνια, δεν σκέφτηκα λεπτό να αναπληρώσω το κενό με κάποιον άλλον. Ίσως βέβαια να φταίει και η ηλικία μου. Απ’ όταν έκλεισα τα 55, άλλαξε ο τρόπος που βλέπω τα πράγματα, τους ανθρώπους και τις σχέσεις. Στην ηλικία που είμαι, θεωρώ το σεξ υπερτιμημένο - ή τουλάχιστον πολύ κατώτερο από μια ουσιαστική σχέση που βασίζεται στην κατανόηση και την αγάπη. 

Δεν θα απατούσα τον άντρα μου μόνο και μόνο επειδή έχουμε να κάνουμε σεξ δύο χρόνια. Εξάλλου, τα 2 χρόνια μπροστά στα 20 που είμαστε μαζί, είναι σαν σταγόνα στον ωκεανό!»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v