Πήρα το χάπι της επόμενης μέρας - πότε να περιμένω περίοδο;

Πήρα το χάπι της επόμενης μέρας - πότε να περιμένω περίοδο;

Ερώτηση:
Καλησπέρα! Μετά από ένα ατυχές συμβάν χρειάστηκε να πάρω το χάπι της επόμενης ημέρας. Το πήρα μια ώρα μετά το συμβάν. Σήμερα, μια εβδομάδα αργότερα, έχω σκούρο σαν μαύρο αίμα, όχι σε μεγάλη ποσότητα, και πονάκια στην κοιλιά χαμηλής έντασης. Κανονικά περιμένω περίοδο σε 14 με 15 μέρες και υποτίθεται ότι τώρα βρίσκομαι στην ωορρηξία. (Λέω υποτίθεται καθώς δεν έχω σταθερό κύκλο, περίπου 30 με 34 μέρες) Η αιμορραγία είναι φυσιολογική; Να το ερμηνεύσω σαν περίοδο ή να περιμένω την περίοδό μου κανονικά;
Απάντηση:

Όταν παίρνουμε το χάπι κάνουμε μια μεγάλη ορμονική παρέμβαση στον οργανισμό μας.
Τότε η περίοδος έρχεται νωρίτερα και σας μπερδεύει. Μην ανησυχείτε είναι η δράση των ορμονών που πήρατε μέσω του χαπιού σε μεγάλη δόση.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v