Πρωτοποριακή επέμβαση έσωσε τη ζωή ενός μωρού 17 μηνών!

Πρωτοποριακή επέμβαση έσωσε τη ζωή ενός μωρού 17 μηνών!

Ένα μωρό 17 μηνών από την Ισπανία υποβλήθηκε σε πρωτοποριακή επέμβαση μεταμόσχευσης εντέρου, και έγινε ο πρώτος λήπτης, σύμφωνα με δήλωση του νοσοκομείου Λα Παζ στη Μαδρίτη.

«Το παιδί έχει λάβει εξιτήριο και είναι σε εξαιρετικά καλή κατάσταση στο σπίτι με τους γονείς του», αναφέρει η ανακοίνωση του ισπανικού νοσοκομείου, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Η Ισπανία είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο με τις περισσότερες μεταμοσχεύσεις οργάνων, με 102 ανά εκατομμύριο πληθυσμού το 2021. Μεγαλύτερο ποσοστό ανά εκατομμύριο πληθυσμού είχαν μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με στοιχεία του ισπανικού υπουργείου Υγείας.

Η Emma διαγνώστηκε με εντερική ανεπάρκεια έναν μήνα μετά τη γέννησή της, επειδή είχε πολύ βραχύ έντερο. Η κατάσταση της υγείας της παρουσίαζε επιδείνωση μέχρι την πολυσπλαχνική μεταμόσχευση στην οποία υποβλήθηκε. Πέραν του εντέρου, στην Emma μεταμοσχεύθηκαν ήπαρ, σπλήνας, στομάχι, και πάγκρεας.

«Η Emma είναι πολύ γενναία και αποδεικνύει καθημερινά ότι θέλει να ζήσει», δήλωσε η μητέρα της στους δημοσιογράφους, προτού ευχαριστήσει δημοσίως την οικογένεια του δωρητή και τους γιατρούς. Διευκρίνισε ότι η Emma είναι πλέον 17 μηνών.

Πηγή: dailysabah.com

v