«Δεν ήξερα τι πάει να πει θυσιάζω μέχρι που έγινα μαμά»

«Δεν ήξερα τι πάει να πει θυσιάζω μέχρι που έγινα μαμά»

Από τη στιγμή που γίνεσαι γονιός, η ζωή σου αλλάζει ριζικά! Κάποιες αλλαγές τις γνωρίζεις και τις περιμένεις, ενώ κάποιες άλλες τις μαθαίνεις... απότομα ενώ κολυμπάς στα βαθιά!

Παρόλα αυτά, ακόμα και ο πιο κουρασμένος γονιός θα έκανε τις ίδιες θυσίες (κι ακόμα περισσότερες) για τα παιδιά του - όπως ακριβώς και η παρακάτω μαμά: 

«Ένα από τα πράγματα για τα οποία δεν ήμουν προετοιμασμένη όσον αφορά τη μητρότητα, ήταν όλες οι θυσίες που θα έπρεπε να κάνω. Ήξερα ότι θα έπρεπε να θυσιάσω τον χρόνο μου, το σώμα μου και τον ύπνο μου, αλλά υπάρχουν κι άλλες τόσες θυσίες για τις οποίες δεν ήμουν προετοιμασμένη.

Κι αυτό, οφείλεται εν μέρη σε διάφορες ουτοπικές συμβουλές που μου έδιναν όπως “κοιμήσου όποτε κοιμάται και το μωρό” ή “μην σχεδιάσεις τη ζωή σου γύρω από την καθημερινότητα του μωρού, φέρε τη ζωή του μωρού στα μέτρα της δικής σου καθημερινότητας” που με γέμισαν μη ρεαλιστικές προσδοκίες. 

Παράλληλα, οφείλεται στο ότι κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι πάει να πει “θυσιάζω” μέχρι να γίνει γονιός!

Ειλικρινά, δεν μπορώ να θυμηθώ την τελευταία φορά που έκανα ντους ή χρησιμοποίησα το μπάνιο μόνη μου. Δεν είμαι σίγουρη πότε ή αν θα επιστρέψω στη δουλειά κι έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που έχω φάει με την ησυχία μου.

Η γονεϊκότητα είναι γεμάτη θυσίες, αλλά η αλήθεια είναι ότι τόσο εγώ όσο και ο άντρας μου θα θυσιάζαμε και τη ζωή μας για να τις ζήσουμε… Η χαρά του να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, να δημιουργούμε τις δικές μας παραδόσεις, να τρώμε κάθε βράδυ όλοι μαζί και να είμαστε μια ευτυχισμένη οικογένεια, αξίζει όλες τις θυσίες - κι αυτές που περίμενα κι αυτές που ήρθαν ξαφνικά και έκαναν τη ζωή μου άνω κάτω». 

Πηγή: mother.ly

v