3χρονος που πέρασε όλη του τη ζωή στο νοσοκομείο, πάει για πρώτη φορά σπίτι του!

3χρονος που πέρασε όλη του τη ζωή στο νοσοκομείο, πάει για πρώτη φορά σπίτι του!

Ένα αγοράκι, σχεδόν 3 ετών, από το Ιλινόις, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, στο οποίο νοσηλευόταν από τη γέννησή του και πήγε για πρώτη φορά σπίτι του. Οι γονείς του είναι τρισευτυχισμένοι και ο μικρός μαχητής δεν σταματά να χαμογελά.

Ο Francesco Bruno πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Παίδων La Rabida την Τρίτη και είναι πανέτοιμος να ξεκινήσει το επόμενο κεφάλαιο της ζωής του στο σπίτι με την οικογένειά του.

«Είναι 2 ετών και 10 μηνών και βρίσκεται στο νοσοκομείο από τότε που γεννήθηκε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιτέλους θα τον πάρουμε σπίτι, αν και φοβόμαστε λιγάκι όσον αφορά τη φροντίδα του», δήλωσε ο πατέρας του.

Το αγοράκι πάσχει από μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται σκελετική δυσπλασία, μια διαταραχή που προκαλεί την ανώμαλη ανάπτυξη των οστών, των αρθρώσεων και των χόνδρων, σύμφωνα με την Mayo Clinic.

Αν και η σοβαρότητα της πάθησης ποικίλλει από παιδί σε παιδί, μπορεί να προκαλέσει την ακανόνιστη ανάπτυξη των χεριών και των ποδιών και στην στρεβλοποδία. Στην περίπτωση του Francesco, επηρεάζει συγκεκριμένα τα πλευρά του, γεγονός που δυσκολεύει τη σωστή ανάπτυξη των πνευμόνων του, αναφέρει το WFLD.

«Οι γιατροί μας είχαν πει ότι θα ζούσε μόνο 30 λεπτά μετά τη γέννησή του, αλλά ο μικρούλης μας τα κατάφερε. Δεν ξέρω πώς το έκανε, αλλά είναι θαύμα», είπε η μητέρα του.

Ο Francesco υποβλήθηκε σε αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις στον θώρακα και έχει πολύ δρόμο μπροστά του, όμως όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλύτερα για τον μικρό μαχητή που δεν σταματά να χαμογελά.

Πηγή: people.com

v