Έγκυος ήρθε σε οργασμό ενώ... γεννούσε: «δεν ήθελα να τελειώσει ο τοκετός!»

Έγκυος ήρθε σε οργασμό ενώ... γεννούσε: «δεν ήθελα να τελειώσει ο τοκετός!»

Η Hanna Faustino, λίγο πριν γεννήσει το τρίτο της παιδί, παρακολούθησε μαθήματα προγεννητικής γιόγκα με την προπονήτρια τοκετού Jannine Markou. Ο στόχος της ήταν να βιώσει μια... πιο θετική εμπειρία τοκετού, και το κατάφερε με το παραπάνω!

Η 36χρονη μητέρα τριών παιδιών από τον Καναδά, δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει κανένα αναλγητικό κατά τη διάρκεια της γέννας κι έτσι επικεντρώθηκε σε ειδικές τεχνικές αναπνοής. Συγκεκριμένα, έκατσε οκλαδόν και επικεντρώθηκε στην αναπνοή της, με αποτέλεσμα να έρθει σε οργασμό κατά τη διάρκεια της γέννας.

«Κατά τη διάρκεια του τοκετού παρέδωσα το μυαλό μου στο σώμα μου και είχα παρόμοιες αισθήσεις με έναν οργασμό. Βρήκα ένα ρυθμό αναπνοής και ήμουν σε οκλαδόν με τον σύζυγό μου να με βοηθά», δήλωσε η ίδια και συνέχισε: «Ήταν πολύ φυσικό να σπρώχνω και οι συσπάσεις δεν ήταν τόσο επώδυνες. Είχα αυτή την πληρότητα και δεν ήθελα να σταματήσει η αίσθηση».

Η Jannine Markou, η προπονήτρια που τη βοήθησε να βιώσει έναν τόσο διαφορετικό τοκετό, ανέφερε πως οι φυσικές δεξιότητες των γυναικών μπορούν να τους επιτρέψουν να έχουν μια πιο θετική εμπειρία τοκετού.

«Αν επιτρέψετε στις ορμόνες του τοκετού να δουλέψουν για εσάς, τότε μια γυναίκα μπορεί να έρθει σε μια κατάσταση ευδαιμονίας. Ο πόνος τότε δεν είναι τόσο έντονος επειδή οι ενδορφίνες ρέουν και δεν υπάρχει φόβος. Λέγεται ότι είναι 10 φορές ισχυρότερες από τη μορφίνη, αν μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε. Το έχω δει να λειτουργεί για γυναίκες και ήταν καταπληκτικό, αλλά μπορεί να φαίνεται διαφορετικό για όλους», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: thetoc.gr

v