Η επιστήμη μίλησε: η σχέση μαμάς-κόρης είναι η πιο δυνατή στην οικογένεια!

Η επιστήμη μίλησε: η σχέση μαμάς-κόρης είναι η πιο δυνατή στην οικογένεια!

Σύμφωνα με μια έρευνα της Journal of Neuroscience, η σχέσης μητέρας- κόρης είναι πιο δυνατή από κάθε άλλη σχέση γονιού-παιδιού.

Αυτό συμβαίνει γιατί, ενώ οι σχέσεις μεταξύ μητέρας γιου, πατέρα κόρης και πατέρα γιου μπορεί να χτιστούν σε γερά θεμέλια αγάπης, δεν είναι πάντα τόσο ισχυρές όσον αφορά την ενσυναίσθηση που αναπτύσσεται μεταξύ τους, κι αυτό οφείλεται στη χημεία του εγκεφάλου.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, που διεξήχθη σε 35 οικογένειες, το τμήμα του εγκεφάλου που ρυθμίζει τα συναισθήματα είναι παρόμοιο μεταξύ μαμάς και κόρης, κάτι που δεν συμβαίνει στους άλλους συνδυασμούς.

Αυτό σημαίνει ότι η μαμά είναι πιο πιθανό να κατανοήσει την ψυχολογία ή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κόρη της γιατί, πολύ απλά, έχει βρεθεί στη θέση της. 

Μια άλλη μελέτη προσδιόρισε ότι η σύνδεση μεταξύ μαμάς και κόρης παραμένει ισχυρότερη από άλλους τύπους οικογενειακών σχέσεων και μάλιστα σε όλες τις ηλικίες. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν ότι μητέρες και κόρες επηρεάζουν η μία την άλλη, με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη σχέση. 

Τώρα ξέρουμε ότι είναι θέμα… καρδιάς και εγκεφάλου χωρίς, φυσικά, η έρευνα να μειώνει τις υπόλοιπες σχέσεις μέσα στην οικογένεια ή να τις καθιστά λιγότερο σημαντικές.

Πηγή: mother.ly

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v