Ιατρικό θαύμα: γέννησε ενώ βρισκόταν επί 7 μήνες σε κώμα

Ιατρικό θαύμα: γέννησε ενώ βρισκόταν επί 7 μήνες σε κώμα

Ο τοκετός μιας 23χρονης γυναίκας θα μπορούσε να θεωρηθεί ιατρικό θαύμ,  καθώς γέννησε ενώ ήταν σε κώμα μετά από τροχαίο ατύχημα που είχε όταν ήταν μόλις 40 ημερών έγκυος.

Τον περασμένο Μάρτιο, η Σαφιγιά επέβαινε στη μηχανή που οδηγούσε ο σύντροφός της, όταν το μαντήλι που φορούσε πιάστηκε στην πίσω ρόδα του οχήματος με αποτέλεσμα η ίδια να πέσει και να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι.

Έκτοτε, σύμφωνα με τον Independent, η 23χρονη υποβλήθηκε σε πέντε δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις στο κεφάλι. Πέρασε ένα χρονικό διάστημα σε αναπνευστική υποστήριξε ενώ οι γιατροί χρειάστηκε να αφαιρέσουν ένα τμήμα του κρανίου της, ώστε να αποσυμπιεστεί ο εγκέφαλός της.

Οι γιατροί βρέθηκαν αντιμέτωποι με το δίλημμα εάν έπρεπε να διακόψουν την εγκυμοσύνη της 23χρονης λόγω της κατάστασής της, ωστόσο ένας υπέρηχος έδειξε ότι η έκβαση ήταν φυσιολογική. Έτσι, συνέστησαν στους συγγενείς της Σαφιγιά να μην διακόψουν την εγκυμοσύνη. Η γυναίκα, που είχε μόλις 10% – 15% πιθανότητες να βγει από το κώμα, γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι στις 22 Οκτωβρίου.

Πλέον, η τραυματίας έχει αποσωληνωθεί και μπορεί περιστασιακά να κινεί το κεφάλι και τα πόδια της, ενώ υπάρχει η ελπίδα ότι, κάποια μέρα, μπορεί να συναντήσει την κόρη της.

Η περίπτωσή της χαρακτηρίστηκε από τον χειρουργό Δρ Deepak Gupta «εξαιρετικά ασυνήθιστη». «Δεν έχω δει τέτοια ποτέ τέτοια περίπτωση στα 22 χρόνια καριέρας μου. Αυτή τη στιγμή είναι σε σταθερή κατάσταση και δεν βρίσκεται σε αναπνευστική υποστήριξη», σημείωσε ο ίδιος.

Πηγή: maleviziotis.gr

v