36χρονη κατάφερε να επιβιώσει μετά από 12 όγκους και 5 επιθετικούς καρκίνους!

36χρονη κατάφερε να επιβιώσει μετά από 12 όγκους και 5 επιθετικούς καρκίνους!

Μια 36χρονη γυναίκα είναι η μοναδική γνωστή περίπτωση παγκοσμίως που κατάφερε να επιβιώσει μετά από 12 διαφορετικούς όγκους, εκ των οποίων τουλάχιστον πέντε αφορούσαν επιθετικούς καρκίνους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο πρώτος όγκος εμφανίστηκε όταν η γυναίκα ήταν ακόμα μωρό, και κάθε λίγα χρόνια εμφανιζόταν ένας νέος όγκος σε διαφορετικό σημείο του σώματός της. Ωστόσο, το ανοσοποιητικό σύστημά της κατάφερε να καταπολεμήσει τους καρκίνους, λόγω ενός γονιδίου (MAD1L1) που έχει κληρονομήσει και από τους δύο γονείς της και παίζει ουσιώδη ρόλο στη διαδικασία διαίρεσης και πολλαπλασιασμού των κυττάρων.

Οι ερευνητές του Εθνικού Κέντρου Ογκολογικών Ερευνών (CNIO) της Ισπανίας, ανέφεραν ότι η ασυνήθιστη αυτή περίπτωση μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους για την πρώιμη διάγνωση και την αποτελεσματικότερη ανοσοθεραπεία του καρκίνου.

«Ακόμη δεν καταλαβαίνουμε πώς μπορεί αυτό το άτομο να αναπτύχτηκε στη διάρκεια του εμβρυικού σταδίου, ούτε πώς μπόρεσε να ξεπεράσει όλα τα παθολογικά προβλήματά του», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, τονίζοντας ότι καμία παρόμοια περίπτωση δεν έχει αναφερθεί διεθνώς μέχρι σήμερα.

Πηγή: protothema.gr

v