Από δυστυχισμένη νοικοκυρά, περιζήτητο μοντέλο στα…50!

Από δυστυχισμένη νοικοκυρά, περιζήτητο μοντέλο στα…50!

Για κάποιες γυναίκες, η ηλικία είναι απλώς ένα νούμερο που δεν τις εμποδίζει ούτε να κυνηγούν τα όνειρά τους, ούτε να είναι πανέμορφες και δραστήριες. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση της Caroline Labouchere, η οποία στα 50 της χρόνια έγινε περιζήτητο μοντέλο.

Η Caroline Labouchere γεννήθηκε πριν από 58 χρόνια στο Λονδίνο. Τα παιδικά της χρόνια ήταν δύσκολα, καθώς ο πατέρας της εγκατέλειψε την οικογένειά του και εξαφανίστηκε από τη ζωή της. Το γεγονός αυτό τη σημάδεψε και έπληξε την αυτοπεποίθησή της, μεγαλώνοντας.

Εγκατέλειψε το σχολείο στα 16 της και ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα μαγειρικής και ραπτικής. Η καριέρα δεν ήταν στα πλάνα της. Το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να δημιουργήσει την δική της οικογένεια - κάτι που κατάφερε σε πολύ μικρή ηλικία. 

Μικροπαντρεύτηκε και έγινε μητέρα δύο υπέροχων παιδιών. Όπως η ίδια έχει εξομολογηθεί σε συνεντεύξεις της η ζωή της πριν το μόντελινγκ ήταν αρκετά προσγειωμένη και μάλιστα, έχει τονίσει αρκετές φορές ότι ποτέ δεν ένιωθε όμορφη ή σημαντική στα νιάτα της.

«Δεν με κοιτούσα καν στον καθρέφτη. Δεν νομίζω ότι στα νιάτα μου ένιωσα ποτέ όμορφη - ούτε καν την ημέρα του γάμου μου. Δεν μου άρεσαν επίσης οι φωτογραφίες. Πάντα έστρεφα αλλού το βλέμμα μου. Μετά τα 50 πίστεψα ότι είμαι όμορφη»

Η Caroline έχει παραδεχθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της υπήρξε μια δυστυχισμένη νοικοκυρά, χωρίς κανένα σκοπό πέρα από τα παιδιά της. Το 2017, όμως, η ζωή της άλλαξε ριζικά με τον πιο απροσδόκητο τρόπο!

Τον Νοέμβριο του 2017, η κόρη της, η Amelia, η οποία ήταν τότε 23 ετών και εργαζόταν ως μοντέλο, της είπε ότι το αφεντικό της έψαχνε μια γυναίκα με γκρίζα μαλλιά για να φωτογραφίσει. Διστακτικά δέχτηκε την πρόταση για να κάνει κάτι διαφορετικό. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν περίμενε ότι οι φωτογραφίες της θα έκαναν τον γύρο του κόσμου και θα δημοσιεύονταν στη βρετανική Vogue.

«Πιστεύω ότι γίνομαι πιο όμορφη όσο μεγαλώνω. Αισθάνομαι ολοκληρωμένη τώρα. Τα γκρίζα μου μαλλιά με ενδυναμώνουν. Είναι το επιστέγασμα της δόξας μου», είχε δηλώσει κάποια στιγμή ενώ στο βιογραφικό της στο Instagram η Labouchere έγραψε: «Στα 58 μου χρόνια, είμαι ο άνθρωπος που πάντα ήμουν αλλά ποτέ δεν είχα την ευκαιρία να γίνω!»

Έτσι ξαφνικά ωστόσο, εκτός από την καριέρα της απογειώθηκε και η προσωπική της ζωή. Με τον σύζυγό της, David, έχουν περάσει πολλές δύσκολες στιγμές αλλά τώρα ζουν στο Ντουμπάι και απολαμβάνουν τη ζωή τους στο έπακρο. 

Όσο για τα παιδιά της, η Labouchere υποστηρίζει πως είναι το πιο όμορφο πράγμα της ζωής της. 

Ανάμεσα στις συμβουλές που δίνει στις γυναίκες, τονίζει τη σημασία ενός πραγματικά καλού κοσμητολόγου και τη χρήση προϊόντων που περιέχουν ρετινόλη. Είναι κατά της συνεχούς χρήσης καλλυντικών και θεωρεί το καθημερινό μακιγιάζ έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς της νεότητας. Αγγίζει σπάνια το δέρμα της και επιλέγει λιγότερη ζάχαρη στη διατροφή της. Πέρα όμως από αυτό, συστήνει ανεπιφύλακτα σε όλες τις γυναίκες να είναι δραστήριες και να μην εγκαταλείπουν ποτέ το δρόμο προς την αυτοφροντίδα.

«Όλα ξεκινούν από το να αγαπάμε τον εαυτό μας!»

Πηγή: brightside.me

v