Αστυνομικός της ΕΛ.ΑΣ έσωσε 6χρονο αγοράκι που παραλίγο να πεθάνει από πνιγμό!

Αστυνομικός της ΕΛ.ΑΣ έσωσε 6χρονο αγοράκι που παραλίγο να πεθάνει από πνιγμό!

Τον δικό του «φύλακα άγγελο» είχε ένα 6χρονο αγοράκι από την Ευκαρπία Θεσσαλονίκης. Χάρη στις σωτήριες ενέργειες ενός αστυνομικού, το παιδάκι κρατήθηκε στη ζωή και στη συνέχεια στήθηκε γέφυρα σωτηρίας από αστυνομικούς προκειμένου η διακομιδή του στο Ιπποκράτειο να γίνει γρήγορα και με ασφάλεια.

Οι στιγμές αγωνίας για την οικογένεια του παιδιού ξεκίνησαν γύρω στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχθηκε κλήση για ένα ανήλικο που δεν μπορούσε να αναπνεύσει στην περιοχή της Ευκαρπίας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το ανήλικο στραβοκατάπιε ενώ έτρωγε και στη συνέχεια υπέστη εισρόφηση.

Πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης έφτασε άμεσα στο διαμέρισμα της οικογένειας. Διαπίστωσαν και οι ίδιοι πως το 6χρονο αγοράκι παρουσίαζε δυσκολία στην αναπνοή, ενώ ανά διαστήματα η ανάσα του κοβόταν, με τους γονείς του παιδιού να βιώνουν στιγμές αγωνίας.

Λίγες στιγμές αργότερα, θα ζούσαν τον απόλυτο εφιάλτη: το παιδάκι τους σταμάτησε να αναπνέει!, Τότε ένας αστυνομικός της Άμεσης Δράσης χωρίς δεύτερη σκέψη, ενήργησε σαν από μηχανής θεός και προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στο αγοράκι.

Αφού έβαλε το ένα του χέρι στο στήθος του αγοριού, έγειρε το σώμα του προς τα εμπρός και στη συνέχεια του έδωσε χτυπήματα στην πλάτη. Με την ενέργεια αυτή ο αστυνομικός έσωσε το παιδάκι, αφού η τροφή που του έφραζε το αναπνευστικό σύστημα βγήκε από το στόμα και τη μύτη του. Το αγοράκι ανέπνεε και πάλι!

Λίγο αργότερα στο σημείο έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε το 6χρονο παιδί και το μετέφερε στο Ιπποκράτειο.

Πηγή: thestival.gr

v