Δημοτικό σχολείο παίζει Χατζιδάκι στα διαλείμματα και είναι στολισμένο με όμορφα μηνύματα 

Δημοτικό σχολείο παίζει Χατζιδάκι στα διαλείμματα και είναι στολισμένο με όμορφα μηνύματα

Παιδεία δεν είναι ούτε τα διαγωνίσματα της ιστορίας, ούτε οι ασκήσεις των μαθηματικών, ούτε οι βαθμοί που απασχολούν τις γονείς. Παιδεία είναι οι νέοι ορίζοντες που ανοίγονται στα παιδιά και οι γνώσεις που τα βοηθούν να καλλιεργήσουν το πνεύμα τους και να γαληνέψουν την ψυχή τους.

Η όμορφη πρωτοβουλία που πήρε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας προωθεί στους μαθητές μηνύματα αγάπης και... γαληνεύει το μέσα τους όμορφη μουσική. 

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια του διαλείμματος, τα παιδιά ακούνε κλασική μουσική, με την πρωτοβουλία αυτή να συμβάλλει θετικά στη χαλάρωση, τη συγκέντρωση, το διάβασμα και γενικότερα στη διατήρηση της ψυχικής ευφορίας, σύμφωνα με το onlarissa.gr.

Σύμφωνα με την διευθύντρια του 3ου Δημοτικού, που μίλησε στο onlarissa.gr και δήλωσε «λάτρης της καλής μουσικής», Όλα ξεκίνησαν με την καινούργια μικροφωνική που αγοράσαμε στην οποία συνδέεται φλασάκι.

«Αποδείξαμε πως η μουσική βοηθάει τους μαθητές στη διαμόρφωση ήρεμου κλίματος στο διάλειμμα, ενώ παράλληλα δίνει γνώσεις σχετικά με τη μουσική. Ξεκινήσαμε παίζοντας Χατζιδάκι και κάποια ορχηστρικά του Χατζιδάκι. Στην πορεία προσθέσαμε Μότσαρτ και Βιβάλντι.

Προσπαθούμε να συνδυάζουμε τη μουσική με τα αφιερώματα που αναλαμβάνει να κάνει η μουσικός του σχολείου. Πέρα από τους μαθητές βοηθάει και τους εκπαιδευτικούς ακόμη και τους περιοίκους. Λειτουργεί και ως μετρό πρόληψης της ενδοσχολικής βίας. Σύμφωνα με έρευνες, όπου υπάρχει κλασική μουσική και ευχάριστο κλίμα οι μαθητές δεν εκδηλώνουν τόσο επιθετικές συμπεριφορές» δήλωσε η Ελένη Δημητρίου. 

«Μας κάνει εντύπωση» πρόσθεσε καθώς «πολλά παιδιά τραγουδάνε τις μελωδίες των όσων ακούνε, πράγμα που σημαίνει ότι μαθαίνουν νέα τραγούδια».

Αποκάλυψε μάλιστα ότι υπάρχουν σκέψεις να χτυπάει ένα «μουσικό κουδούνι» στο σχολείο. «Ένα κουδούνι που δεν θα χτυπά με τον κλασικό του ήχο» είπε χαρακτηριστικά. 

Πηγή: onlinelarissa.gr

v