Πώς να στολίσεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο για να μην το… γκρεμίσει το παιδί

Πώς να στολίσεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο για να μην το… γκρεμίσει το παιδί

Για τους περισσότερους από εμάς, Χριστούγεννα χωρίς δέντρο, στολίδια και λαμπάκια δεν νοούνται! Τι γίνεται όμως αν έχεις μικρό παιδί που μόλις μπουσούλησε ή έκανε τα πρώτα του βήματα και το μόνο του μέλημα είναι να... εξερευνά το δέντρο με κίνδυνο να το ρίξει; 

Μόλις οι γονείς στολίσουμε το δέντρο, αφενός θέλουμε να μείνει όρθιο για να το καμαρώνουμε μέχρι το πέρας των εορτών, αφετέρου ανησυχούμε για την ασφάλεια των παιδιών. 

Και η αλήθεια είναι ότι ένα κλασικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, μπορεί να κρύβει πολλούς κινδύνους για τα μικρά μας: μικροσκοπικά και εύθραυστα αντικείμενα, στολίδια και λαμπάκια που φωνάζουν «δάγκωσέ με», καλώδιο που τραβιέται και περιπλέκεται ή, ακόμα χειρότερα, το ίδιο το δέντρο που μπορεί να «γκρεμοτσακιστεί» και να πέσει στο κεφάλι τους!

Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν τρόποι για να κρατήσουμε τα νηπιάκια μας μακριά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, χωρίς να στερηθούμε το εορταστικό κλίμα των ημερών που ενθουσιάζει ολόκληρη την οικογένεια. 

Και το μικρό δέντρο κάνει τη δουλειά του!

Έχουμε συνηθίσει να γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα με τεράστια, καταπράσινα ψεύτικα) έλατα, γεμάτα πολύχρωμα στολίδια όλων των ειδών. Όταν έχεις μικρό παιδί, όμως, ίσως χρειαστεί αν κάνεις μια μικρή έκπτωση. Προτιμήστε ένα πιο μικρό δέντρο και τοποθετήστε το σε ένα ψηλό τραπέζι για να αποφύγετε τα... απρόοπτα! Το παιδί θα μπορεί να θαυμάζει το δέντρο, χωρίς να κινδυνεύει να το ρίξει. 

Περίφραξέ το

Μια προφανής επιλογή για να αποτρέψετε το παιδί απ’ το να φτάσει ως το δέντρο είναι να του αποκλείσετε την πρόσβαση από κάθε πλευρά. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με τον κλασικό παιδικό φράχτη είτε με έναν κάπως πιο όμορφο – και φυσικά λιγότερο προκλητικό – φράχτη από υπερμεγέθη κουτιά δώρων, κολλημένα μεταξύ τους.

Στερεώστε το στον τοίχο ή... φτιάξτε το στον τοίχο!

Ένας τρόπος για να μην αναποδογυρίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο, είναι να το στερεώσετε στον τοίχο με ένα διακριτικό σκοινί. Εναλλακτικά, μπορείτε να «κολλήσετε» στον τοίχο μερικά κλαδιά από έλατο (όπως στη φωτογραφία), ιδανικά σε σημείο που δεν φτάνει το παιδί, και να στολίσετε ένα διαφορετικό έλατο. 

Δέντρο σε ύψος που δεν φτάνει το παιδί

Σε ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο, τα κλαδιά δεν είναι απαραίτητο να ξεκινούν από πολύ χαμηλά ή να «φυτρώνει» στο έδαφος. Στολίστε ένα δέντρο με κλαδιά που ξεκινούν από ύψος ασφαλείας όπως στη φωτογραφία και αφήστε το παιδί να μπουσουλάει (ή να περπατάει) ελεύθερο στο σπίτι χωρίς άγχος μην... του έρθει το δέντρο κατακέφαλα!

Φτιάξτε το δικό σας δέντρο με ασφαλή υλικά

Ένα χειροποίητο έλατο με χειροποίητα στολίδια που θα φτιάξετε μαζί με τα παιδιά ίσως είναι η ιδανική λύση για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο! Υλικά όπως η πράσινη τσόχα ή το χαρτόνι, θα μπορούσαν αν δώσουν την απαραίτητη εορταστική ατμόσφαιρα στο σπίτι, χωρίς να περιορίζεται συνέχεια το παιδί να μείνει μακριά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.  

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v