Ανυπομονώ να κλείσουν τα σχολεία για Χριστούγεννα πιο πολύ κι από τα παιδιά!

Ανυπομονώ να κλείσουν τα σχολεία για Χριστούγεννα πιο πολύ κι από τα παιδιά!

Φέτος τα Χριστούγεννα λαχταρώ να κλείσουν τα σχολεία περισσότερο από ποτέ! Η καθημερινότητά μας με δυο αγόρια είναι αμείλικτη αφού μετά τη δουλειά τρέχουμε κι εγώ κι ο άντρας μου να προλάβουμε τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες, να ψωνίσουμε, να μαγειρέψουμε, να τακτοποιήσουμε, να τα βοηθήσουμε στο διάβασμα, να τα βάλουμε για ύπνο… Και μόνο που το σκέφτομαι, εξαντλούμαι! Ωστόσο, αυτό που με κουράζει ακόμα περισσότερο είναι που δεν περνάμε ποιοτικό χρόνο σαν οικογένεια.

Γι' αυτό φέτος θα αφήσω στην άκρη τις στερεοτυπικές υποχρεώσεις και θα φροντίσω να χαλαρώσω, να περάσω όμορφα και, κυρίως, να ευχαριστηθώ την οικογένειά μου.

Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο χωρίς πρόγραμμα

Το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να «πετάξω» τα ρολόγια! Για δύο εβδομάδες, θα τηρούμε μόνο το πρόγραμμα του ύπνου. Τις υπόλοιπες ώρες θα κάνουμε ό, τι θέλουμε, όταν το θέλουμε και μόνο αν το θέλουμε. Χρειαζόμαστε και οι τέσσερις  λίγες μέρες ξεκούρασης, χωρίς να μας πιέζει ασφυκτικά ο χρόνος. 

Έχω σκοπό να περάσουμε τις διακοπές των Χριστουγέννων απολαμβάνοντας ο ένας την παρέα του άλλου και, το πιο σημαντικό, χωρίς φωνές και καβγάδες επειδή αργήσαμε στο σχολείο ή τα παιδιά δεν διαβάζουν τα μαθήματά τους. 

Θα χορτάσουμε αγκαλιές και φιλιά

Επίσης, ανυπομονώ για τις ώρες που θα περάσουμε αγκαλιά με πειράγματα, γέλια και πολλά φιλιά. Μας φαντάζομαι ήδη ξαπλωμένους στο διπλό κρεβάτι να κάνουμε αστεία, να χουχουλιάζουμε και να αδιαφορούμε για την ώρα.

Έπειτα, θα σηκωνόμαστε με την ησυχία μας, θα παίρνουμε όλοι μαζί το πρωινό μας και θα συζητάμε. Έχω χάσει πολλές στιγμές από την καθημερινότητά των γιων μου επειδή δεν έχουμε χρόνο να μιλήσουμε και θέλω να αναπληρώσω το κενό. 

Θα κάνουμε πολλές βόλτες

Τα παιδιά μας απολαμβάνουν τους μεγάλους περιπάτους, είτε στην πόλη είτε στη φύση, και ειδικά αν έχουν μαζί τους φίλους τους. Αυτές οι διακοπές είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε αγαπημένα πρόσωπα και να περάσουμε μαζί τους μερικές ξέγνοιαστες στιγμές. 

Θα κατέβουμε στο κέντρο της Αθήνας να χαρούμε τον χριστουγεννιάτικο στολισμό και να χαζέψουμε βιτρίνες, αλλά θα κάνουμε και κοντινές εκδρομές στη φύση για παιχνίδι και περπάτημα. Είναι ένας τρόπος να εκτονώσουμε την πίεση του προηγούμενου διαστήματος και να δεθούμε ξανά σαν οικογένεια. Αν τα καταφέρουμε, θα ξεκλέψουμε μερικές μέρες για μια τριήμερη απόδραση σε κάποιο βουνό. 

Θα δούμε αγκαλιά χριστουγεννιάτικες ταινίες

Γενικά τρελαινόμαστε να βλέπουμε οικογενειακές ταινίες στην τηλεόραση, αλλά τις καθημερινές δεν έχουμε ποτέ αρκετό χρόνο και τα Σαββατοκύριακα προκύπτουν συνέχεια έκτακτες υποχρεώσεις. Στις διακοπές των Χριστουγέννων, όμως, θα τις ευχαριστηθούμε. Με τη νέα πλατφόρμα ΕΟΝ από τη Nova, οι επιλογές στα παιδικά προγράμματα είναι πολλές και η μία καλύτερη από την άλλη. Παράλληλα, η εορταστική ζώνη Nova Christmas δεν αφήνει κανέναν μας παραπονεμένο καθώς βρίσκουμε πάντα κάτι να δούμε - είτε όλοι μαζί, είτε ο καθένας μόνος του. 

Φέτος τα Χριστούγεννα, δεν λαχταρώ μόνο να περάσω χρόνο με τα παιδιά αλλά και με τον άντρα μου, όπως παλιά. Όταν ήμασταν νεότεροι, περνούσαμε πολλές ώρες αγκαλιά βλέποντας ταινίες χωρίς το άγχος της καθημερινότητας να μας πνίγει. Φέτος, λοιπόν, έχω σκοπό να του θυμίσω τις ξέγνοιαστες στιγμές μας πριν γίνουμε γονείς. 

Ευτυχώς στην EON από τη Nova μπορεί ο καθένας να φτιάξει το δικό του προφίλ και να παρακολουθήσει αυτό που θέλει σε όποια συσκευή επιθυμεί. Μάλιστα, στο προφίλ των παιδιών υπάρχει δυνατότητα γονικού ελέγχου ώστε να είμαστε σίγουροι ότι όσο εμείς θα βλέπουμε τις αγαπημένες μας ταινίες, εκείνα θα παρακολουθούν κατάλληλα προγράμματα και πάντα, φυσικά, με μέτρο - κάτι που είναι απαραίτητο ειδικά όταν ξεκινούν να βλέπουν Ghost force ή TOTS!

Γενικά, φέτος ανυπομονώ να κλείσουν τα σχολεία για Χριστούγεννα πιο πολύ και από τα παιδιά και δεν θα αφήσω ούτε λεπτό ανεκμετάλλευτο! Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου ώστε να έρθουμε και πάλι κοντά, χτίζοντας ανέμελες οικογενειακές στιγμές.  

v