Το να είσαι νονά κάνει τα Χριστούγεννα ακόμα πιο μαγικά και ονειρεμένα

Το να είσαι νονά κάνει τα Χριστούγεννα ακόμα πιο μαγικά και ονειρεμένα

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά και τιμή από το να γίνεσαι νονά. Ο δεσμός που χτίζεις με το βαφτιστήρι σου είναι τόσο ξεχωριστός που δεν περιγράφεται με λόγια. Είσαι η δεύτερη μαμά του, ο μέντοράς του και η καλύτερή του φίλη ταυτόχρονα και ομορφαίνεις τη ζωή του με την παρουσία σου. 

Ειδικά τα Χριστούγεννα, όμως, το να είσαι νονά, τα κάνει ακόμα πιο μαγικά και ονειρεμένα γιατί: 

Eίναι μια ακόμα ευκαιρία να ξεφαντώσεις με το βαφτιστήρι σου. Εκμεταλλευόμενοι τις διακοπές των Χριστουγέννων θα κάνετε βόλτες, θα πάτε για ψώνια και θα παίξετε μαζί του με την ψυχή σας, χωρίς άγχος. Θα περάσετε περισσότερο χρόνο μαζί και θα αναπληρώσετε όλα εκείνα που «χάνετε» εξαιτίας της καθημερινότητας.

Θα τρέξεις και θα βρεις το πιο τέλειο δώρο για το πνευματικό σου παιδί και θα το ευχαριστηθείς. Και μόνο που σκέφτεσαι το χαμόγελο, την χαρά και τη προσμονή του, σου φτιάχνει τη διάθεση και σε κάνει να νιώθεις πιο σημαντική κι από τον Άγιο Βασίλη.

Περιμένεις πώς και πώς να το «κλέψεις» από τους γονείς του μια μέρα και να κοιμηθεί σπίτι σου. Να δείτε ταινίες, να φάτε γλυκά, να ξενυχτήσετε μιλώντας και παίζοντας. Και το επόμενο πρωί να πάρετε το πρωινό σας, ενώ χουχουλιάζετε στον καναπέ.

Η προσμονή σου για την χριστουγεννιάτικη κάρτα που θα σου γράψει, σε κάνει να νιώθεις σαν μικρό παιδί. Θα λιώσεις από αγάπη όταν διαβάσεις να σου γράφει «νονά, σ’ αγαπώ!».

Γιατί νιώθεις τυχερή που το παιδί σου έχει ένα ακόμα αδερφάκι στη ζωή του για να περάσετε όλοι μαζί αυτές τις χαρμόσυνες μέρες. Δεν υπάρχει ομορφότερη εικόνα από αυτή που τα βλέπεις να παίζουν και να γελάνε μαζί, όσο εσύ είσαι στην κουζίνα και ψήνεις τους πιο νόστιμους κουραμπιέδες.

Επειδή η νέα χρονιά σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας περιπέτειας και ανυπομονείς να θέσεις μαζί με το βαφτιστήρι σου νέους στόχους. Θα κάνετε όνειρα και σχέδια για το ερχόμενο έτος που θα αφορούν μονάχα τους δυο σας.

Γιατί τα Χριστούγεννα είσαι ακόμα πιο σημαντική για το παιδί! Είναι μια ακόμα ευκαιρία να αποδείξεις ότι ο ρόλος σου είναι ισόβιος και ότι θα είσαι πάντα δίπλα του ό,τι κι αν συμβεί, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Άλλωστε, η αληθινή αγάπη κρατάει για πάντα!

v