«Και τι δεν θα έδινα να μπορούσα να ξαναζήσω τα πρώτα χρόνια του μωρού μου!»

«Και τι δεν θα έδινα να μπορούσα να ξαναζήσω τα πρώτα χρόνια του μωρού μου!»

Θυμάστε τότε που το μωρό σας έγινε 1 χρονών; Ήταν μια μαγική περίοδος που, παρά τις δυσκολίες της, θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην μνήμη σας. Αυτή η μητέρα χάρη στο κείμενό της ανασύρει απ' το μυαλό μας αυτές τις γλυκές αναμνήσεις και συμβουλεύει τις νέες μαμάδες να απολαύσουν αυτή την ηλικία όσο περισσότερο μπορούν, καθώς ο χρόνος κυλάει σαν νερό και δεν γυρίζει πίσω.

«Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη ξετρελαίνεται με τα νεογέννητα μωράκια. Η μυρωδιά τους, τα μικροσκοπικά δαχτυλάκια τους, τα φουσκωτά μαγουλάκια τους - όλα πάνω τους είναι μαγευτικά. 

Το ίδιο όμως ισχύει και για τα μωράκια που μόλις χρόνισαν! Είναι μια απολαυστική περίοδος που, πραγματικά, θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μας.

Τα ατσούμπαλα μπουσουλήματα και τα πρώτα τους βήματα.

Ο τρόπος που προσπαθούν να κλωτσήσουν μια μπάλα και χάνουν την ισορροπία τους.
Το πώς ξανασηκώνονται και γελούν, έτοιμα να ξαναπροσπαθήσουν. 

Χαίρονται με τα πιο απλά πράγματα!

Λένε τις πρώτες τους λέξεις. Τις επαναλαμβάνουν ξανά και ξανά και παρόλο που το λεξιλόγιό τους είναι περιορισμένο και δεν μπορούν να πουν όλα όσα νιώθουν, εμείς πάντα ξέρουμε τι θέλουν.

Το να τα βλέπουμε να καταφέρνουν κάτι καινούριο, σχεδόν καθημερινά, είναι απίστευτο!

Η περιέργεια και ο ενθουσιασμός τους για τον κόσμο γύρω τους είναι μεταδοτικός.

Επιπλέον, είμαστε το αγαπημένο τους πρόσωπο στον πλανήτη. Ολόκληρος ο κόσμος τους. Κανείς δεν μπορεί να τα καθησυχάσει και να τα παρηγορήσει όπως εμείς. Κανείς δεν μπορεί να τους δώσει τη ζεστασιά και τις αγκαλιές που τους δίνουμε εμείς. Γιατί πολύ απλά σε αυτό το ηλικιακό στάδιο, κανείς δεν συγκρίνεται με τη μαμά.

Μακάρι να μπορούσα να σας πω πόσο γρήγορα περνάει αυτή η φάση. Τα παιδιά μας μεγαλώνουν και πριν καν το συνειδητοποιήσουμε, θα έχουν ανοίξει τα φτερά τους για να φτιάξουν τη δική τους ζωή. Γι' αυτό, απολαύστε αυτή την ηλικία όσο περισσότερο μπορείτε!»

Ελεύθερη μετάφραση από το herviewfromhome.com

v