Γεννήθηκαν διδυμάκια από έμβρυα που δημιουργήθηκαν πριν από… 30 χρόνια!

Γεννήθηκαν διδυμάκια από έμβρυα που δημιουργήθηκαν πριν από… 30 χρόνια!

Η Λυδία και ο Τίμοθι Ρίτζεγουεϊ, είναι δύο δίδυμα μωράκια που γεννήθηκαν από τα μακροβιότερα κατεψυγμένα έμβρυα!

Πρόκειται για τα πρώτα μωρά που γεννιούνται από έμβρυα 30 ετών. Η προηγούμενη γνωστή κάτοχος του ρεκόρ ήταν η Μόλι Γκίμπσον, που γεννήθηκε το 2020 από ένα έμβρυο που είχε καταψυχθεί για σχεδόν 27 χρόνια. 

«Όταν δημιουργήθηκαν τα έμβρυα, ήμουν μόνο 5 ετών και σε όλο αυτό υπάρχει κάτι το μυστηριώδες», δήλωσε ο Φίλιπ Ρίτζεγουεϊ, ο μπαμπάς των διδύμων, στο CNN. «Κατά μία έννοια, είναι τα μεγαλύτερα παιδιά μας, παρόλο που είναι τα μικρότερα», πρόσθεσε.

Η ιστορία των εμβρύων

Τα έμβρυα δημιουργήθηκαν για ένα ανώνυμο παντρεμένο ζευγάρι με εξωσωματική γονιμοποίηση. Ο σύζυγος ήταν περίπου 50 ετών και χρησιμοποίησαν μια δότρια ωαρίων 34 ετών και καταψυχτήκαν στις 22 Απριλίου 1992.

Για σχεδόν τρεις δεκαετίες, παρέμειναν αποθηκευμένα και σε υγρό άζωτο σε θερμοκρασία σχεδόν 200 βαθμούς κάτω από το μηδέν, σε μια συσκευή που μοιάζει με δεξαμενή προπανίου.

Τα έμβρυα φυλάσσονταν σε ένα εργαστήριο γονιμότητας μέχρι το 2007, όταν το ζευγάρι που τα δημιούργησε τα δώρισε στο Εθνικό Κέντρο Δωρεάς Εμβρύων στο Knoxville του Τενεσί, με την ελπίδα ότι ένα άλλο ζευγάρι θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει.

Τριάντα χρόνια αργότερα τα επέλεξαν οι Ρίτζεγουεϊ που έχουν άλλα τέσσερα παιδιά, ηλικίας 8, 6, 3 και 2 ετών, κανένα από τα οποία δεν συλληφθεί μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης ή δωρητών. 

Το Εθνικό Κέντρο Δωρεάς Εμβρύων, απόψυξε τα έμβρυα στις 28 Φεβρουαρίου και η μεταφορά μέσω εξωσωματικής έγινε στις 2 Μαρτίου του 2022
 
Στις 31 Οκτωβρίου γεννήθηκε ρώτα η Λυδία που ζύγιζε περίπου 2.300 κιλά κι έπειτα ο Τίμοθι στα 2.700 κιλά. Η πολύτεκνη οικογένεια πλέει σε πελάγη ευτυχίας και απολαμβάνει κάθε στιγμή με τα διδυμάκια της. 

Πηγή: ethnos.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v