Μπορώ να μείνω έγκυος αν σταματήσω τα αντισυλληπτικά για 1 εβδομάδα;

Μπορώ να μείνω έγκυος αν σταματήσω τα αντισυλληπτικά για 1 εβδομάδα;

Ερώτηση:
Καλησπέρα! Έχω 2 χρόνια σχέση. Παίρνω Yasmine εδώ και 1,5 χρόνο. Κάνουμε ελεύθερα σεξ απλά η ερώτηση μου και η ανησυχία μας είναι αν εκσπερματώσει μέσα ενώ παίρνω αντισυλληπτικά υπάρχει περίπτωση να μείνω έγκυος; Και αν δεν μπορώ να μείνω έγκυος το ίδιο ισχύει και όταν τα διακόπτω μια βδομάδα ή εκεί υπάρχει κάποιος κίνδυνος;
Απάντηση:

Εφόσον παίρνετε αντισυλληπτικό χάπι οι ελεύθερες επαφές επιτρέπονται χωρίς φόβο εγκυμοσύνης καθότι με το χάπι η πιθανότητα είναι ελάχιστη. Το ίδιο ισχύει κατά την διακοπή του χαπιού εφόσον το ξεκινήσετε πάλι.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v