6χρονος σώθηκε από θαύμα: ανασύρθηκε ζωντανός από τα συντρίμμια μετά από μεγάλο σεισμό

6χρονος σώθηκε από θαύμα: ανασύρθηκε ζωντανός από τα συντρίμμια μετά από μεγάλο σεισμό

Ένα αγοράκι 6 ετών ανασύρθηκε ζωντανό από τα συντρίμμια του σπιτιού του, δύο ημέρες μετά από μεγάλο σεισμό που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 271 ανθρώπους στην Ινδονησία. 

Μέλος σωστικού συνεργείου που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ανέφερε τη διάσωση του παιδιού και έκανε λόγο για «θαύμα». «Μόλις συνειδητοποιήσαμε πως ο 6χρονος Άζκα ήταν ζωντανός, όλος ο κόσμος έβαλε τα κλάματα», είπε χαρακτηριστικά. 

Βίντεο τραβηγμένο με κινητό τηλέφωνο δείχνει μέλη του σωστικού συνεργείου να βγάζουν σώο το αγοράκι από τα συντρίμμια, έπειτα από δυο ημέρες που έμεινε παγιδευμένο, χωρίς νερό, ούτε τροφή.

Μέλος σωστικού συνεργείου, χαμογελώντας πλατιά, παίρνει αγκαλιά το παιδί, ενός κάποιος άλλος του κρατάει το χέρι. Ο μικρός Άζκα φαίνεται να πίνει χυμό με καλαμάκι, καθώς ένας διασώστης του χαϊδεύει τα μαλλιά.

Το αγοράκι βρέθηκε πλάι στο πτώμα της γιαγιάς του. «Ήταν στην αριστερή πλευρά του σπιτιού, πάνω σε κρεβάτι. Προστατευόταν μόνο από ένα μαξιλάρι κι ο χώρος ανάμεσα σε αυτόν κι έναν όγκο μπετόν ήταν μόλις 10 εκατοστά», εξήγησε ένας εθελοντής. «Ο χώρος όπου βρισκόταν ήταν πολύ στενός, σκοτεινός, ζεστός και το άνοιγμα δεν άφηνε να περνάει πολύς αέρας».

Η διάσωση του αγοριού γέννησε ελπίδες πως μπορεί να βρεθούν ζωντανοί κι άλλοι παγιδευμένοι στα συντρίμμια κτιρίων που κατέρρευσαν όταν χτύπησε ο σεισμός. Ωστόσο, ο χρόνος μετράει αντίστροφα καθώς οι βροχοπτώσεις και οι μετασεισμικές δονήσεις περιπλέκουν τις έρευνες.

Πηγή: thetoc.gr

v