Η 5χρονη κόρη μου ζηλεύει πολύ τον αδερφό της. Τι να κάνω;

Η 5χρονη κόρη μου ζηλεύει πολύ τον αδερφό της. Τι να κάνω;
Η παρακάτω απάντηση δεν προέρχεται από κάποιο αυτόματο πρόγραμμα, ούτε από ένα ανώνυμο συντάκτη. Είναι από ένα πραγματικό γονιό, σαν εσένα, με ένα πραγματικό προβληματισμό, όπως οι δικοί σου. Στο «Όσα οι γονείς ρωτούν», η ψυχολόγος Ρομίνα Σαλούστρου απαντά σε αυτά τα προβλήματα, έγκυρα και με ευαισθησία. Αγόρασε τώρα το βιβλίο εδώ. Γιατί γονιός δε γεννιέσαι, γίνεσαι!
Ερώτηση:
Η κόρη μου είναι 5 ετών και ζηλεύει τον αδερφό της. Δεν θέλει ούτε να τον φιλάω ούτε να τον αγκαλιάζω και όταν ασχολούμαι μαζί του εκείνη νευριάζει. Πώς να το χειριστώ;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Τα υπέροχα παιδιά σας, σας διεκδικούν! Τι ωραία ευκαιρία να τους δείξετε μέσα από τη στάση και τη σχέση σας ότι η αγάπη σας δε μοιράζεται αλλά πολλαπλασιάζεται!

Ως μητέρα αντιστοιχεί να έχετε μια πολύ ξεχωριστή σχέση με καθένα από τα παιδιά σας. Όπως κάθε πρόσωπο από εσάς είναι μοναδικό, έτσι κάθε σχέση έχει μοναδικά χαρακτηριστικά και τρόπους έκφρασης. Μην πέσετε στην παγίδα να μετράτε και να κάνετε ή να προσφέρετε στα παιδιά σας το ίδιο επικαλούμενη την ισότητα. Δε χαίρονται με τα ίδια, δεν έχουν τα ίδια σημαντικά , δεν είναι στην ίδια φάση.

Παίξτε με τα παιδιά σας, αγκαλιάσετε τα σφιχτά και εκφράστε καθαρά την αγάπη σας σε κάθε ευκαιρία. Με εμπιστοσύνη στη σχέση σας, θα κατανοήσουν ότι δε χάνουν από την αδερφική σχέση, αντιθέτως κερδίζουν παρά πολλά. 

Να τα χαίρεστε!

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.  

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v