«Προσπαθώ να μείνω έγκυος στο παιδί του άντρα μου που πέθανε από καρκίνο»

«Προσπαθώ να μείνω έγκυος στο παιδί του άντρα μου που πέθανε από καρκίνο»

Τον Αύγουστο του 2016, ο Josh και η Fabi Powell έμαθαν ότι ο καρκίνος του Josh είχε κάνει μετάσταση και ότι δεν θα επιζούσε μέχρι την προγραμματισμένη ημερομηνία του γάμου τους τον Μάιο του 2017.

Το ζευγάρι, συντετριμμένο, αποφάσισε να παντρευτεί νωρίτερα και, με τη βοήθεια της επιστήμης, να κάνουν το παιδάκι που πάντα ονειρεύονταν ακόμα κι όταν ο Josh θα έχει φύγει από τη ζωή. 

«Μου εξομολογήθηκε πως ήθελε να ζήσει για πάντα ένα κομμάτι του και πως θα ήμουν η καλύτερη μαμά», θυμάται η Fabi που στο πρόσωπο του Josh είχε βρει το άλλο της μισό. 

Το ζευγάρι μετέφερε τον γάμο του τον Νοέμβριο και ο Josh πέθανε τον Δεκέμβριο του 2016. Τέσσερα χρόνια αργότερα, η Fabi ξεκίνησε την εξωσωματική γονιμοποίηση για να συλλάβει το μωρό του νεκρού συζύγου της. 

Έχει αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις στην προσπάθειά της να γίνει μαμά, αλλά μοιράστηκε την εμπειρία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να βοηθήσει άλλους που προσπαθούν να συλλάβουν μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης να αισθάνονται λιγότερο μόνοι.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν σιωπηλά ενώ κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση», λέει. «Έλαβα πολλά μηνύματά τους και είναι συγκλονιστικό το ότι μου στάθηκαν άνθρωποι που δεν γνώριζα. Με τον ίδιο τρόπο θέλω να σταθώ κι εγώ στο πλευρό τους και να διανύσουμε αυτό το ταξίδι μαζί», είπε χαρακτηριστικά. 

Ήταν τόσο ικανοποιητικό, καθώς είχα μηνύματα από άλλους πολεμιστές εξωσωματικής γονιμοποίησης που με ευχαριστούσαν που ήμουν τόσο διαφανής στο ταξίδι, ώστε οι άλλοι άνθρωποι να μπορούν πραγματικά να καταλάβουν τι περνάμε όλοι μας».

Σήμερα, μετά από 2 χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών, ανακτήθηκαν τρία ωάρια της Fabi και ένα βιώσιμο έμβρυο είναι διαθέσιμο για μεταφορά όταν είναι έτοιμη.

«Ο Josh “φύτεψε” αυτό το όνειρο στην καρδιά μου και δεν θέλω να το εγκαταλείψω», λέει. «Δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς ένα κομμάτι του αγαπημένου μου κοντά μου. Ξέρω ότι αυτό το μωρό υποτίθεται ότι είναι εδώ και επειδή το νιώθω τόσο έντονα, είμαι αισιόδοξη ότι αυτή τη φορά όλα θα πάνε καλά και σε λίγο καιρό θα κρατάω στην αγκαλιά μου τον καρπό του έρωτά μας». 

Πηγή: today.com

v