Το δυνατό μήνυμα μιας μαμάς που το παιδί της έπεσε θύμα μπούλινγκ: «μην σιωπάτε!»

Το δυνατό μήνυμα μιας μαμάς που το παιδί της έπεσε θύμα μπούλινγκ: «μην σιωπάτε!»

Θύμα ξυλοδαρμού από δύο νεαρούς έπεσε μέρα μεσημέρι ένας 15χρονος στο Γαλαρινό Χαλκιδικής, όπως κατήγγειλε η μητέρα του, καταθέτοντας μήνυση στο Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου.

Σε συνέχεια της μήνυσης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 15χρονου και ενός 18χρονου, για σωματικές βλάβες.

Οι νεαροί φέρονται να γρονθοκόπησαν τον 15χρονο στις 9 Δεκεμβρίου το μεσημέρι, αφού κατέβηκαν από λεωφορείο, που μετέφερε μαθητές από τα Βασιλικά, σε στάση στο Γαλαρινό. Η υπόθεση έγινε γνωστή μέσα από ανάρτηση της μητέρας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Αυτός είναι ο 15χρονος γιος μου, Κωνσταντίνος Ραπτόπουλος, όπως τον βρήκα στο σπίτι γυρίζοντας από τη δουλειά την Παρασκευή 9-12-2022», έγραψε μεταξύ άλλων η μαμά και συνέχισε: 

Την προηγούμενη ημέρα, είχε λογομαχήσει με ένα μαθητή του ΕΠΑΛ Βασιλικών, κάτοικο Γαλάτιστας για ασήμαντη αφορμή. Ο λεβέντης της Γαλάτιστας, που σημειωτέον είναι ενήλικος, έχει κλείσει τα 18, μάλλον επειδή τον είδε λίγο ψηλό, θεώρησε καλή ιδέα να συνεννοηθεί με ένα φίλο του, μαθητή του ΕΠΑΛ και από Γαλάτιστα επίσης, και μία φίλη τους για κερκίδα, και την ΕΠΟΜΕΝΗ ημέρα να κατεβεί σκοπίμως στο Γαλαρινό.

Κατόπιν, αφού έδειξαν τις διαθέσεις τους, έκαναν κεφαλοκλείδωμα στο παιδί και άρχισαν να γρονθοκοπούν και οι δύο ανελέητα στο πρόσωπο, όσο η Αστέρω πίσω τους επεφημούσε. Τέλος, τον πέταξαν στο δρόμο και κάλεσαν-μάλλον τους γονείς τους-να τους μαζέψουν, μια και είχαν αφήσει το λεωφορείο να φύγει».

Στη συνέχεια, ανέφερε πως «τρέχουμε ακόμα στα νοσοκομεία, στους παιδοψυχιάτρους και στο Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου, όπου καταθέσαμε μηνύσεις».

Απευθυνόμενη στους γονείς θυμάτων σαν τον γιο της, ανέφερε: «Εγώ θα απευθυνθώ σε όλες τις μάνες και τους πατέρες των ΘΥΜΑΤΩΝ. Γιατί εντωμεταξύ ανεπίσημα επικοινώνησαν μαζί μας και άλλα παιδιά, τα οποία είχαν εμπλοκές με τα ίδια άτομα, και απέφευγαν ακόμη και να παίρνουν το σχολικό για να μην τους συναντούν!

Η παθητικότητα όμως δεν θα λύσει το πρόβλημα της βίας στα σχολεία. Τα άτομα αυτά, όσο δεν τιμωρούνται, λαμβάνουν το μήνυμα ότι ως νταήδες κάνουν ό,τι γουστάρουν και καμία συνέπεια δεν θα υπάρξει. Τα παιδιά-θύματα πάλι, μαθαίνουν να δέχονται εις βάρος τους τα πάντα σαν κάτι φυσικό. Όλο αυτό μόνο εσείς οι γονείς μπορείτε να το διορθώσετε. Καταγγείλτε οποιαδήποτε συμπεριφορά ξέρετε ότι υπέστησαν τα παιδιά σας. Ζητήστε ευθύνες από τα σχολεία, από τους θύτες και από τους γονείς τους, βγείτε μπροστά επώνυμα, ΜΗΝ ΣΙΩΠΕΙΤΕ. Απομονώστε τις οικογένειες που μεγαλώνουν “μάγκες” και νταήδεςΥπερασπιστείτε τα παιδιά σας, μην τους μαθαίνετε να σκύβουν το κεφάλι». 

Τέλος, κάλεσε τους γονείς να καταγγέλλουν επώνυμα στην Αστυνομία τα περιστατικά που πέφτουν στην αντίληψή τους και να μιλούν με τα παιδιά τους.

«Καταγγείλετε επώνυμα στην Αστυνομία τα περιστατικά που πέφτουν στην αντίληψή σας, μιλήστε με τα παιδιά σας γιατί μπορεί να σας το έχουν κρύψει.

Παρακαλώ πολύ κοινοποιήστε το παρόν σε όποια μάνα ή πατέρα γνωρίζετε, στους φίλους σας από τη Γαλάτιστα, στις κοινότητες των σχολείων και των δασκάλων που συμμετέχετε. Αν έχετε περιστατικά με τα ίδια άτομα, επικοινωνήστε μαζί μας ή προχωρήστε σε καταγγελία κι εσείς, ώστε να φτιαχτεί ένας πλήρης φάκελος γι’ αυτούς και να σταματήσουν να τη γλυτώνουν.

Την Παρασκευή γρονθοκοπήθηκε το δικό μου παιδί, αύριο μπορεί να μαχαιρωθεί το δικό σου».

v