«Δεν μπορώ να περπατήσω αλλά έχω καταφέρει πράματα και θάματα»: η εξομολόγηση ενός 9χρονου ΑμεΑ

«Δεν μπορώ να περπατήσω αλλά έχω καταφέρει πράματα και θάματα»: η εξομολόγηση ενός 9χρονου ΑμεΑ

Δύο συμβουλές μας δίνει ο 9χρονος Παναγιώτης που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα εκ γενετής: να μην τα παρατάμε ποτέ και να μην κοροϊδεύουμε τους ΑμεΑ! Ο Παναγιώτης Νικολουδάκης από το Ηράκλειο, μίλησε στην εκπομπή της TV Creta «Ένας παράδεισος υπαρκτός» και έδωσε τα δικά του δυνατά μηνύματα για τη δύναμη που κρύβουμε όλοι μέσα μας. 

«Θα ήθελα να πω στον κόσμο, μην τα παρατάτε ποτέ, ό,τι κι αν γίνει. Γιατί αν τα παρατήσουμε δεν φέρνουμε το στόχο μας εις πέρας. Θέλω να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο να είναι δυνατοί, με υγεία πάνω από όλα και επίσης κάτι που είπα και πριν. Να μην τα παρατάνε ποτέ», είπε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, ο μικρός Παναγιώτης εξέφρασε το παράπονό του για τις ράμπες αναπήρων, τονίζοντας πως στα σχολεία πρέπει να υπάρχουν ράμπες για να μπορούν να εισέρχονται και να εξέρχονται από αυτά, άτομα με ειδικές ανάγκες. Ωστόσο, δείχνει ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς στο 2ο Δημοτικό θα τοποθετηθεί ασανσέρ για τα παιδιά με κινητικές δυσκολίες.

Ο 9χρονος συγκλονίζει ζητώντας από τον κόσμο να μην χλευάζει τα άτομα με κινητικά προβλήματα. «Να μην κοροϊδεύετε ποτέ τους ΑΜΕΑ. Έχω νιώσει ότι με κοροϊδεύουν αλλά δεν θα ήθελα να το αναφέρω» τονίζει με παράπονο.

Στην ερώτηση τι είναι παράδεισος για εκείνον, η απάντησή του, μας κάνει να συλλογιστούμε τι έχει τελικά αξία στη ζωή: «Παράδεισος για εμένα είναι να κάνουμε πολλά πράγματα με την οικογένειά μου…».

Η δύναμή του είναι αξιοθαύμαστη και κλείνοντας στέλνει ένα ακόμα δυνατό μήνυμα προς όλους. «Δεν μπορώ να περπατήσω αλλά… έχω καταφέρει πράματα και θάματα!».

Πηγή: zarpanews.gr

v