1 στους 3 Έλληνες θεωρεί το γυναικείο ντύσιμο αφορμή για παρενόχληση!

1 στους 3 Έλληνες θεωρεί το γυναικείο ντύσιμο αφορμή για παρενόχληση!

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών στις 25 Νοεμβρίου, η ΔEΗ σε συνεργασία με την εταιρία επικοινωνίας DDB, την εταιρία ερευνών Focus Bari και την υποστήριξη της Woman Act διερεύνησαν τη σχέση που μπορεί να έχει το γυναικείο ντύσιμο με την παρενόχληση και την βία.

Στην σημερινή εποχή που οι γυναίκες έχουν πλέον χειραφετηθεί και είναι ανεξάρτητες, ζητούμενο είναι η αναγνώριση και η αντιμετώπιση στερεοτύπων που συνεχίζουν να διαιωνίζονται, η οποία θα συμβάλει στην απενεχοποίηση της ένδυσης μιας γυναίκας ώστε να μην αποτελεί τροχοπέδη για την επαγγελματική και την προσωπική της ζωή.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας:


• Για το ένα τρίτο της κοινωνίας, το ντύσιμο μιας γυναίκας εξακολουθεί να αποτελεί αφορμή για τουλάχιστον μιας μορφής παρενοχλητικής συμπεριφοράς.

• Ενώ θεωρητικά η πλειονότητα δηλώνει ότι οι γυναίκες/κορίτσια μπορούν να ντύνονται όπως επιθυμούν, ένα 38% των Ελλήνων δηλώνουν τουλάχιστον μία περίπτωση στην οποία μια γυναίκα θα πρέπει να προσέχει πώς ντύνεται, προκειμένου να μην προκαλέσει.

• Σχεδόν όλοι (92%) έχουν ακούσει την φράση «τα θέλει…» ή «πάει γυρεύοντας», ενώ ένας στους πέντε θεωρεί πως μια γυναίκα που επιλέγει να φορέσει κοντά και εφαρμοστά ρούχα είναι εν μέρει ή εξολοκλήρου υπεύθυνη αν υποστεί κάποια σεξουαλική παρενόχληση.

Πηγή: euro2day.gr

v