Ζευγάρι πάλεψε με τον καρκίνο και τον νίκησε όταν γεννήθηκε η κορούλα τους!

Ζευγάρι πάλεψε με τον καρκίνο και τον νίκησε όταν γεννήθηκε η κορούλα τους!

Ένα υγιέστατο κοριτσάκι λίγων εβδομάδων ετοιμάζεται να περάσει τα πρώτα της οικογενειακά Χριστούγεννα στο σπίτι με τους γονείς της, οι οποίοι νίκησαν και οι δύο τον καρκίνο αμέσως μετά την γέννησή της.

Τον Δεκέμβριο του 2021, ο James και η Bethany Jefferson-Loveday έχασαν την γη κάτω απ' τα πόδια τους, όταν έμαθαν ότι ο James είχε λέμφωμα Hodgkin - έναν ασυνήθιστο καρκίνο που αναπτύσσεται σε αγγεία και αδένες σε όλο το σώμα.

Εξαιτίας της διάγνωσης, το ζευγάρι άρχισε να προσπαθεί για παιδί πριν ξεκινήσει η θεραπεία του James, γνωρίζοντας ότι η σύλληψη μπορεί να είναι πιο δύσκολη μετά τη χημειοθεραπεία. 

Λίγο καιρό μετά η Bethany ανακάλυψε ότι είναι έγκυος. Τα ευχάριστα νέα όμως δεν κράτησαν για πολύ... Στις 21 εβδομάδες διαγνώστηκε με υψηλού βαθμού λέμφωμα Non-Hodgkin - μια παρόμοια μορφή καρκίνου με του συζύγου της.

«Άρχισα να έχω μια έντονη πίεση στο κεφάλι μου και είχα τους χειρότερους πονοκεφάλους που έχω βιώσει ποτέ. Μου κοβόταν η ανάσα, δεν μπορούσα να κάνω τις συνηθισμένες μου δραστηριότητες και εμφανίστηκε ένα σκληρό εξόγκωμα στην κλείδα μου. Αλλά παρ' όλα αυτά, αρνιόμουν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Υπέθεσα ότι τα συμπτώματά μου σχετίζονταν με την εγκυμοσύνη και ότι το εξόγκωμα πρέπει να ήταν κύστη. Δεν ήταν όμως... Και όταν έγινε η διάγνωση, σοκαρίστηκα.», είπε η Bethany.

Το ζευγάρι ήρθε ακόμα πιο κοντά μετά την δεύτερη διάγνωση και αποφάσισαν να το παλέψουν μαζί και να δίνουν δύναμη και κουράγιο ο ένας στον άλλον. Για χάρη της σχέσης τους και για χάρη της κόρης τους. 

Παρά τα όσα είχαν υποστεί και οι δύο γονείς καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η μικρή Heidi γεννήθηκε απολύτως υγιής, χωρίς παρενέργειες. Τόσο ο James όσο και η Bethany βρίσκονται τώρα σε ύφεση και δεν χρειάζονται πλέον θεραπεία.

«Η μέρα που γεννήθηκε η κόρη μας είναι η καλύτερη της ζωής μας», είπε η Bethany.

Πηγή: worcsacute.nhs.uk

v