73χρονος πλήρωσε κρυφά τους λογαριασμούς ρεύματος σε 36 φτωχές οικογένειες 

73χρονος πλήρωσε κρυφά τους λογαριασμούς ρεύματος σε 36 φτωχές οικογένειες

Ο Michael Esmond, έκανε όχι μία αλλά… 36 καλές πράξεις για τα Χριστούγεννα καθώς φρόντισε 36 φτωχές οικογένειες να γιορτάσουν τις άγιες τούτες μέρες με… θέρμανση!

Συγκεκριμένα, ο 73χρονος άντρας πλήρωσε εκ μέρους τους τους ληγμένους λογαριασμούς ρεύματος προκειμένου να μην μείνουν χωρίς φως και θέρμανση στις 26 Δεκεμβρίου, όπως τους προειδοποιούσε η εταιρεία ρεύματος. 

Όπως εξήγησε, η ιδέα του ήρθε επειδή πριν από αρκετά χρόνια πέρασε γιορτές χωρίς θέρμανση. «Μου είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο την δεκαετία του ’80», είπε ο ίδιος, προσθέτοντας πως τότε δυσκολευόταν να διαχειριστεί το κόστος των λογαριασμών και των δώρων των Χριστουγέννων. «Είχαμε κομμένο γκάζι ολόκληρο το χειμώνα», σημείωσε.

Συνολικά, ο Michael Esmond πλήρωσε 4.600 δολάρια προκειμένου να βοηθήσει τις 36 οικογένειες και μάλιστα κρυφά. Ωστόσο, οι δημοτικές αρχές έστειλαν ευχετήριες κάρτες στις 36 οικογένειες, αποκαλύπτοντας την γενναιοδωρία του.

«Το τηλέφωνό μου δεν έχει σταματήσει να χτυπά με μηνύματα και email εδώ και μέρες», ανέφερε ο 73χρονος, που ήδη σχεδιάζει την επόμενη φιλανθρωπική του κίνηση για τα ερχόμενα Χριστούγεννα.

«Με ρωτάνε αν θα το ξανακάνω του χρόνου και η απάντησή μου είναι πως αν ο κόσμος ήξερε σίγουρα πως θα το κάνω, δεν θα πλήρωνε τους λογαριασμούς του. Θα περίμεναν εμένα να τους πληρώσω. Οπότε πρέπει να σκεφτώ κάτι άλλο», εξήγησε.

Πηγή: cnn.gr

v