Η 3χρονη κόρη μου σταμάτησε να μιλάει καθαρά εντελώς ξαφνικά!

Η 3χρονη κόρη μου σταμάτησε να μιλάει καθαρά εντελώς ξαφνικά!
Ερώτηση:
Καλησπέρα γιατρέ μου! Έχω μια κόρη περίπου 3 χρόνων που, ενώ μιλάει αρκετά καλά καιρό τώρα, ξαφνικά μια μέρα άρχισε να κομπιάζει στην ομιλία. Έχω αρχίσει να ανησυχώ! Μπορείτε να με βοηθήσετε;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Να χαίρεστε την κόρη σας και να είστε καλά για να τη φροντίζετε σε κάθε φάση της ανάπτυξής της.

Κάθε επίπεδο που εξελίσσεται κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης, όπως η ομιλία, δεν έχει ούτε τον ίδιο ρυθμό, ούτε την ίδια ταχύτητα. Επιπλέον οι παράγοντες από το περιβάλλον διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο.

Το κόμπιασμα που αναφέρετε στην ομιλία της κόρη σας χρειάζεται διερεύνηση. Μπορείτε αρχικά να μιλήσετε με τον παιδίατρο σας, ή με κάποιον λογοπεδικό ή με κάποιο τμήμα δημοσίου νοσοκομείου που ασχολούνται με τέτοιου είδους θέματα. Στα τμήματα αυτά υπάρχει ομάδα ειδικών, που μελετούν σφαιρικά, καθένας από την πλευρά του αλλά και όλοι μαζί, κάθε παιδί και κάθε περίπτωση ώστε να τη φροντίζουν όπως χρειάζεται.

Εσείς από πλευράς σας χρειάζεται να είστε τρυφερή, να της μιλάτε καθαρά, χωρίς παρατηρήσεις και δύσκολα σχόλια. Πιθανά και κάποιο στρες που μπορεί να περνά η οικογένεια σας στη φάση αυτή μπορεί να την οδηγεί σε παλινδρόμηση. Την ενισχύετε λοιπόν με τη στάση σας ώστε να συνεχίσει να μεγαλώνει όμορφα κι εσείς να την καμαρώνετε!

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v