Έχω περίοδο αλλά τα συμπτώματα είναι πιο έντονα – μπορεί να είμαι έγκυος;

Έχω περίοδο αλλά τα συμπτώματα είναι πιο έντονα – μπορεί να είμαι έγκυος;

Ερώτηση:
Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι που βασανίζει πολλές γυναίκες είμαι σίγουρη. Αυτόν τον μήνα με τον σύντροφό μου είχαμε ένα «ατύχημα». 4-5 ημέρες πριν την περίοδο μου πονούσα πολύ στα πόδια, τη μέση, την κοιλιά, το στήθος, το στομάχι και το κεφάλι. Την ημέρα που αδιαθέτησα, οι πόνοι ήταν πολύ πιο ήπιοι. Είχα κανονική ροή όπως κάθε άλλη φορά. Το θέμα είναι πως μέσα στην μέρα έχω αίσθημα κούρασης και τα βράδια κοιμάμαι νωρίτερα από το κανονικό. Έχω επίσης στο ιστορικό μου μία παλίνδρομη και πολυκυστικές ωοθήκες που, όμως, δεν μου δημιουργούν πρόβλημα στην συχνότητα της περιόδου. Στην προηγούμενη άτυχη εγκυμοσύνη μου, κατάλαβα την εμφύτευση διότι πολύ νωρίτερα από την περίοδο είχα όλα τα συμπτώματα και πολύ έντονα. Υπάρχει λοιπόν περίπτωση εγκυμοσύνης; Ευχαριστώ για την απάντησή σας.
Απάντηση:

Μια απλή εξέταση αίματος για τη χοριακή γοναδοτροπίνη θα σας λύσει ακριβέστατα και άμεσα το ερώτημά σας. Από τα συμπτώματα δεν μπορούμε να κρίνουμε αν μια γυναίκα είναι έγκυος παρά μόνο όταν έχουμε την χοριακή γοναδοτροπίνη αίματος. Κάντε, λοιπόν, το συντομότερο την εξέταση.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v