Μπεμπούλα που γεννήθηκε με ζωτικά όργανα έξω από το σώμα της, επιβίωσε και είναι καλά!

Μπεμπούλα που γεννήθηκε με ζωτικά όργανα έξω από το σώμα της, επιβίωσε και είναι καλά!

Όταν η Hannah και ο Simon Cox έμαθαν ότι περιμένουν το πρώτο τους παιδί, ήταν πανευτυχείς και γεμάτοι ενθουσιασμό έκαναν όνειρα για το μέλλον.

 

Η χαρά τους όμως δεν κράτησε πολύ, καθώς στις 12 εβδομάδες κύησης, μια εξέταση έδειξε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το μωρό τους.

Η μικρούλα διαγνώστηκε με γαστροσχιστία, μία σπάνια γενετική ανωμαλία όπου τα ζωτικά όργανα του βρέφους - στην περίπτωση της Elsie, το στομάχι, το συκώτι και τα έντερα - αναπτύσσονται έξω από το σώμα του. Επιπλέον, ήταν πολύ μεγάλη σε μέγεθος, πράγμα που έκανε την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη.

Οι γιατροί προετοίμασαν τους γονείς για το χειρότερο σενάριο, λέγοντάς τους, ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα το μωρό τους να μην επιβίωνε μετά την γέννησή του. 

Η Hannah γέννησε την μικρή Elsie με καισαρική τομή και δεν πρόλαβε ούτε να την αγκαλιάσει, καθώς οι γιατροί την μετέφεραν αμέσως στην εντατική. Το ταξίδι που ακολούθησε ήταν μακρύ και επίπονο για την οικογένεια, όμως, καθώς η μικρούλα πάλευε καθημερινά για τη ζωή της, οι γονείς της άρχισαν να νιώθουν μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Mετά από μια επέμβαση και πολλές θεραπείες το συκώτι και το στομάχι της Elsie επέστρεψαν με φυσικό τρόπο στην κοιλιά της. Αν και θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση στο μέλλον, αυτή η «νίκη» της επιτρέπει να μεγαλώνει και να είναι σε καλύτερη θέση για να υποβληθεί στη διαδικασία.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει είναι χαμογελαστή, τρώει με ευκολία και της αρέσουν πολύ οι αγκαλιές! Πλέον, είναι στο σπίτι με τους γονείς της και γιορτάζει τα Χριστούγεννα με όλη της την οικογένεια.

Πηγή: honey.nine.com.au 

v