Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος ενώ παίρνω Duphaston;

Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος ενώ παίρνω Duphaston;

Ερώτηση:
Καλησπέρα σας! Έχω πολυκυστικές ωοθήκες και η περίοδός μου δεν μου ερχόταν καθόλου. Ο γιατρός μου έδωσε να παίρνω Duphaston την 21η-25η μέρα του κύκλου μου και μου είπε ότι την 3η-5η μέρα θα μου έρχεται κανονικά. Έχουν περάσει 8 μέρες από τη λήψη του φαρμάκου και τίποτα. Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος; Είχα κανονικά επαφές με τον σύντροφό μου τις ημέρες εκείνες! Ευχαριστώ!
Απάντηση:

Υπάρχει περίπτωση να είστε έγκυος εφόσον έχετε επαφές χωρίς προφύλαξη. Το ότι παίρνατε Duphaston και δεν σας ήρθε περίοδος σίγουρα επιβάλλει να κάνετε μία χοριακή γοναδοτροπίνη στο αίμα και ένα υπερηχογράφημα.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v