Η 3χρονη κόρη μου ξεκίνησε ξαφνικά να τραυλίζει και δεν ξέρω τι να κάνω!

Η 3χρονη κόρη μου ξεκίνησε ξαφνικά να τραυλίζει και δεν ξέρω τι να κάνω!
Ερώτηση:
Γιατρέ μου καλησπέρα! Έχω μια κόρη σχεδόν 3 χρονών και πριν τα Χριστούγεννα ξεκίνησε να τραυλίζει! Δεν σχολιάζω τίποτα μπροστά της, ούτε τη διορθώνω. Κάποιες ημέρες είναι καλύτερα στην ομιλία, κάποιες όχι! Υπάρχουν όμως στιγμές που θέλει να πει κάτι κι όταν δεν τα καταφέρνει κλαίει και τρέχει στην αγκαλιά μου. Άλλες φορές, πάλι, θυμώνει και πετάει πράγματα. Δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω και χρειάζομαι τη βοήθεια σας! Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Κάθε πτυχή ανάπτυξης έχει διαφορετικό ρυθμό για κάθε παιδί. Ακόμη συχνά κάποιες δεξιότητες που έχουν κατακτηθεί μπορεί περιστασιακά να κολλούν ακόμη και να χάνονται λόγω έντονου στρες και εξωτερικών παραγόντων. Είναι σημαντικό να δείτε στη δική σας οικογένεια, εάν η αλλαγή αυτή στην ομιλία της κόρης σας συνδέεται με κάποιο γεγονός που μπορεί να τη δυσκόλεψε.

Σε κάθε περίπτωση θα βοηθούσε η τρυφερή σας προσέγγιση. Δε χρειάζεται διόρθωση. Κάνετε πολύ καλά που δεν επισημαίνετε κάτι. Τρυφερά και με υπομονή, την περιβάλλετε με την αγάπη σας ώστε να νιώσει ασφάλεια και να αποβάλλει το στρες που μπορεί να βιώνει. Εάν το φαινόμενο βλέπετε ότι δεν υποχωρεί, θα μπορούσατε αργότερα να απευθυνθείτε σε κάποιον λογοπεδικό για μια εκτίμηση. Δώστε όμως πρώτα χρόνο και αγάπη. 

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.  

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v