7 εκπαιδευτικά παιχνίδια που ακονίζουν το μυαλό των νηπίων

7 εκπαιδευτικά παιχνίδια που ακονίζουν το μυαλό των νηπίων

Νηπιακή (ή πρώτη παιδική) ηλικία χαρακτηρίζεται η περίοδος από τα 2,5 ως τα 6 έτη κατά την οποία τα παιδιά χάνουν τα μωρουδίστικα χαρακτηριστικά τους και μπαίνουν σε ένα ξεχωριστό στάδιο ανάπτυξης. 

Μέσα σε αυτό το διάστημα, το νήπιο τελειοποιεί το βάδισμά του, αναπτύσσει λεπτές κινητικές δεξιότητες και αναπτύσσει και το λόγο του. Χρειάζεται, λοιπόν, παιχνίδια που ακονίζουν το μυαλό του, εγείρουν τη φαντασία του και το προετοιμάζουν για το επόμενο ηλικιακό στάδιο που δεν είναι άλλο από το σχολικό.

Φρουτοεποχές από τον Άκη Πετρετζίκη

Πρόκειται για ένα ντόμινο, από τον Άκη Πετρετζίκη, που αναπτύσσει τη λογική σκέψη, τη διάκριση κατηγοριών, τον συντονισμό χεριού-ματιού, τη λεπτή κινητικότητα, και σε μαθαίνει τις τέσσερις εποχές και τα φρούτα τους! Θα το βρείτε για παιδιά 3-4 ετών, 4-7 ετών και 8-11 ετών.  

Η Κιβωτός των Ζώων Μαθαίνω Άλφαβήτα

Αν πάλι προτιμάτε ένα παιχνίδι περισσότερο εκπαιδευτικό που θα προετοιμάσει το παιδί για το σχολείο, σας συστήνουμε το επιτραπέζιο «Η Κιβωτός των Ζώων Μαθαίνω Άλφαβήτα». Πρόκειται για ένα φωτορεαλιστικό παιχνίδι με κάρτες με τα ζώα φωτογραφημένα στο φυσικό τους περιβάλλον ώστε να τα μάθουν όπως πραγματικά είναι. Μέσα από 7 διαφορετικά παιχνίδια, τα παιδιά μαθαίνουν την αλφαβήτα, τον συλλαβισμό των λέξεων και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για το ζωικό βασίλειο.

Χαρούμενα δεινοσαυράκια

Ένα πρωτότυπο παιχνίδι που θα κρατήσει απασχολημένο δημιουργικά το παιδί για ώρα, καθώς θα ψάχνει τις διαφορές ή τους σωστούς συνδυασμούς των εικόνων με τα πιο χαρούμενα δεινοσαυράκια! Να σημειώσουμε επίσης πως όλα τα παιχνίδια της σειράς Learning Cube αποτελούν ελληνική έμπνευση, ενώ σχεδιάζονται, παράγονται και συναρμολογούνται στο χέρι.

Κρυμμένα Αντικείμενα

Το συγκεκριμένο παιχνίδι βοηθά τόσο τη μνήμη όσο και την παρατηρητικότητα του νηπίου, ενώ ακονίζει το μυαλό του. Είναι κατάλληλο για όλη την οικογένεια και εγγυάται γέλιο μέχρι δακρύων! Πώς παίζεται; Διάλεξε ένα ταμπλό, τράβηξε μια κάρτα και γρήγορα ψάξε να βρεις ποιο από τα αντικείμενα της κάρτας σου υπάρχει στο ταμπλό σου! Βρες το πρώτος, χτύπα το κουδουνάκι και...ΝΤΙΝΓΚ! Κέρδισες!

Επιτραπέζιο Φρέντυ ο Κεφάλας

Για την παρέα που θέλει να διασκεδάσει και ν αγελάσει, προτείνουμε το επιτραπέζιο «Φρέντυ ο Κεφάλας». Είναι ένα ξεκαρδιστικό παιχνίδι ταχύτητας και αντίληψης που θα σας…ξεμυαλίσει! Τι να έχει στο κεφάλι του ο Φρέντυ; Βρες πρώτος το αντικείμενο της κάρτας σου μέσα στο κεφάλι του Φρέντυ και γίνε εσύ ο νικητής! 

Κατασκευές από Πηλό

Η σειρά προϊόντων DIY με πηλό όπως η Claymates Sheep, από την εταιρία HEY CLAY δημιουργήθηκε για να αναπτύξει τις δεξιότητες των παιδιών και να τα βοηθήσει να ζωντανέψουν τις πιο δημιουργικές σκέψεις τους. Επιπλέον, υπάρχει δωρεάν εφαρμογή για κινητά και έξυπνες συσκευές όπου θα βρείτε υπέροχα κινούμενα σχέδια τα οποία καθοδηγούν τα παιδιά στο να δημιουργήσουν ευφάνταστους χαρακτήρες με έναν πρωτότυπο και διαδραστικό τρόπο.

9+1 παιχνίδια για να ανακαλύψεις τα μυστικά της διατροφής

Για παιδιά από 5 χρονών και πάνω, κυκλοφορεί το επιτραπέζιο «». Παίζοντας, το παιδί μαθαίνει να αναπτύσσεις τη λογική σκέψη, τη διάκριση κατηγοριών, τον συντονισμό χεριού-ματιού, τη λεπτή κινητικότητα, την παρατηρητικότητα, τη μνήμη, την πρώτη γραφή-αντιγραφή, την υπομονή, την ταχύτητα, τη συνεργασία, τη φαντασία, την κριτική σκέψη και τη διασκέδαση. Παράλληλα, ανακαλύπτει τις ομάδες τροφίμων, μαθαίνοντας συγχρόνως να δημιουργείς ένα σωστό διατροφικό πιάτο. 

v