Πήρα αντιβίωση και η περίοδός μου κράτησε λιγότερο - μπορεί να είμαι έγκυος;

Πήρα αντιβίωση και η περίοδός μου κράτησε λιγότερο - μπορεί να είμαι έγκυος;

Ερώτηση:
Καλή Χρονιά! Θα εκτιμούσα πολύ την γνώμη σας. Τον προηγούμενο μήνα (Δεκέμβριο του 2022), χρειάστηκε να πάρω αντιβίωση και συγκεκριμένα Augumentin η οποία συνέπεσε και με την περίοδό μου. Παράλληλα εμφάνισα μύκητες και ακολούθησα ειδική θεραπεία αμέσως μετά το τέλος της αντιβίωσης. Η ανησυχία μου είναι πως η ροή του αίματος ήταν αισθητά μειωμένη και κράτησε λιγότερες μέρες από το κανονικό. Το πρώτο βράδυ που αδιαθέτησα πονούσα αρκετά, αλλά ίσως γιατί εκείνη την μέρα κουράστηκα πολύ. Να σημειώσω πως έχω στο ιστορικό μου μία παλίνδρομη και πολυκυστικές ωοθήκες αλλά παρ’ όλα αυτά δεν έχω καθυστερήσεις στον κύκλο μου. Είμαι σεξουαλικά ενεργή χωρίς ελεύθερες επαφές. Θα μπορούσε να είναι εγκυμοσύνη, κάτι ορμονικό ή τυχαίο γεγονός; Ευχαριστώ πολύ.
Απάντηση:

Η αντιβίωση αυτή καθ’ αυτή δεν επηρεάζει την περίοδο. Αντίθετα, ο λόγος που κάνατε αντιβιοτική αγωγή (φλεγμονή - νόσος) είναι επιδραστικός παράγοντας. Για έλεγχο κυήσεως η χοριακή γοναδοτροπίνη από το αίμα είναι η μόνη λύση.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

 

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v