4 εύκολα χτενίσματα και 4 χρήσιμα tips για να μην φαίνεστε άλουστη!

4 εύκολα χτενίσματα και 4 χρήσιμα tips για να μην φαίνεστε άλουστη!

Σε έναν φανταστικό κόσμο οι θνητές νέες μαμάδες θα είχαν τον χρόνο, την όρεξη και το σωματικό κουράγιο όχι μόνο να λούζονται κάθε μέρα, αλλά και να περιποιούνται τα μαλλιά τους, βάφοντας κάθε μήνα τη ρίζα και χρησιμοποιώντας ενυδατικές μάσκες και σιλικόνη για τις άκρες.

Στην πραγματικότητα, όμως, όταν έχει φτάσει 11 το βράδυ και εσείς μόλις έχετε τελειώσει με το άπλωμα των ρούχων, το λούσιμο μοιάζει πολυτέλεια! Γι' αυτό κι εμείς ψάξαμε και βρήκαμε μερικά χτενίσματα (αλλά και μερικά tips) που θα κάνουν τα άλουστα μαλλιά σας να δείχνουν υπέροχα!

4 εύκολα χτενίσματα

Γαλλικές πλεξούδες και πλεξουδάκια

Είτε μια απλή γαλλική πλεξούδα στο πλάι είτε  δύο ή περισσότερα πλεξουδάκια σε όλο το κεφάλι, είναι δύο καλοί τρόποι για μα κρύψετε τα άλουστα μαλλιά σας και να δώσετε μία σικάτη πινελιά στο χτένισμά σας. Εξάλλου, οι πλεξίδες είναι πάντα γοητευτικές και πάντα μέσα στη μόδα!

Μισά - μισά

Ιδανικό χτένισμα για άλουστα μαλλιά είναι το λεγόμενο «μισά μισά», δηλαδή μισά μαλλιά πάνω και μισά κάτω να ανεμίζουν ελεύθερα! Ταιριάζει σε όλους τους τύπους μαλλιών και δίνει ιδιαίτερο στυλ στην εμφάνισή σας. Μην το φοβηθείτε - δοκιμάστε το μια δύσκολη μέρα και δεν θα καταλάβεις κανείς το... ένοχο μυστικό σας.

Παίξτε με αξεσουάρ

Τα μαντήλια, οι κορδέλες ή τα κλάμερ για τα μαλλιά χαρίζουν μοναδικό στυλ στην εμφάνισή σας ενώ παράλληλα κρύβουν τα άλουστα ή αχτένιστα μαλλιά μας! Εξοπλιστείτε με διάφορα αξεσουάρ που σας ταιριάζουν και κρατήστε τα στην άκρη για τις μέρες που δεν προλαβαίνετε ούτε να λουστείτε! Υ.Γ. Μη φοβάστε να πειραματιστείτε...

Χαμηλός κότσος

Μια κομμώτρια που αναλαμβάνει τους χολιγουντιανούς σταρ, συνιστά τον χαμηλό κότσο ως ένα εύκολο και σικ χτένισμα για άλουστα μαλλιά. «Μπορεί να επιτευχθεί τόσο σε ξηρά όσο και σε λιπαρά ίσια μαλλιά», λέει η ειδικός. «Υπάρχουν επίσης πολλές διαφορετικές παραλλαγές στο λουκ, αλλά φροντίστε να μην το κάνετε πολύ σφιχτά, για να μην τραυματίσετε τα μαλλιά σας».

4 χρήσιμα tips 

Χρησιμοποιήστε Dry Shampoo (Ξηρό σαμπουάν)

Το ξηρό σαμπουάν είναι ο καλύτερός μας φίλος στις δύσκολες μέρες που το λούσιμο μοιάζει πολυτέλεια. Είναι ιδανική λύση καθώς διατηρεί το χτένισμα και προσδίδει πλούσιο όγκο σε όλους τους τύπους μαλλιών.

Το πιστολάκι μαλλιών κάνει θαύματα

Σκύψτε το κεφάλι μπροστά και πατήστε το On στο πιστολάκι μαλλιών. με αυτόν τον τρόπο θα δώσετε όγκο στις ρίζες των μαλλιών σας, θα «κρύψει» την λιπαρότητα και θα σας κάνει να φαίνεστε σαν να βγήκατε μόλις από το ντους. 

Πούδρα μαλλιών για τις... άλουστες μέρες

Η πούδρα μαλλιών είναι ένα προϊόν που εάν το χρησιμοποιήσουμε σωστά και με έξυπνο τρόπο μπορεί να μας βοηθήσει σε πολλά προβλήματα που εμφανίζονται στα μαλλιά μας, όπως τη λιπαρότητα και την αλουσιά! 

Κορδέλα, σώσε μας!

Το Headband ή αλλιώς η κορδέλα, δεν είναι μόνο για νεαρές μαθήτριες καθώς μπορείτε να διαλέξετε αυτή που σας ταιριάζει ανάμεσα σε άπειρα σχέδια και χρώματα. Φορέστε την και τα μάτια όλων θα πέσουν πάνω της και όχι στα άλουστα μαλλιά σας.

Πληροφορίες από byrdie και bestofyou
Φωτογραφίες από Pinterest

v