Μαμά γέννησε παίδαρο… 7,3 κιλών: «τον φωνάζουμε μικρό γίγαντα»

Μαμά γέννησε παίδαρο… 7,3 κιλών: «τον φωνάζουμε μικρό γίγαντα»

Η Cleidiane Santos dos Santos από τη Βραζιλία έφερε στον κόσμο το έκτο παιδί της και η έκπληξη που την περίμενε ήτα... γιγαντιαία, καθώς ο μικρότερος γιος της ζύγιζε 7,3 κιλά και το ύψος του ήταν 59 εκατοστά.

«Πίστευα πως θα είναι 4 κιλά, αλλά δεν περίμενα ποτέ να είναι 7,3» είπε η 27χρονη μητέρα στην πορτογαλική εφημερίδα El Globo. Ο μικρός ονομάστηκε Angerson και γεννήθηκε με καισαρική στις 18 Ιανουαρίου. 

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Εγκυμοσύνης, η πλειονότητα των μωρών που γεννιούνται στον ένατο μήνα ζυγίζουν μεταξύ 2,7 και 4 κιλών.

Το νεογέννητο, που έχει λάβει το ψευδώνυμο "bebê gigante" (γιγαντιαίο μωρό) από τους χρήστες των social media, πιστεύεται ότι είναι το μεγαλύτερο μωρό που έχει γεννηθεί στην πολιτεία Parintins, ενώ φοράει ρούχα για παιδί 10-12 μηνών. Μητέρα και βρέφος παραμένουν στο νοσοκομείο για παρακολούθηση, ενώ ο μικρός έχει αρχίσει ήδη να θηλάζει. 

«Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα του νοσοκομείου Padre Colombo» δήλωσε η μητέρα, αναφερόμενη στη φροντίδα που λαμβάνει από το προσωπικό.

Σημειώνεται πως το μωρό που κατέχει το ρεκόρ Γκίνες γεννήθηκε το 1955 και ζύγιζε σχεδόν 10 κιλά. 

Πηγή: lifo.gr, tuko.co.ke

v