Από τότε που η 2χρονη κόρη μας απέκτησε αδερφάκι, έγινε αντιδραστική και ανυπάκουη

Από τότε που η 2χρονη κόρη μας απέκτησε αδερφάκι, έγινε αντιδραστική και ανυπάκουη
Ερώτηση:
Η κόρη μου είναι 2 χρονών και 3 μηνών και απέκτησε αδερφούλα εδώ και 1 μήνα. Από εκείνη την στιγμή άλλαξε η συμπεριφορά της. Έγινε ανυπάκουη, αρνητική σε όλα, αντιδραστική και δεν μπορούμε να την διαχειριστούμε καθόλου. Τι μπορούμε να κάνουμε;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Να σας ζήσουν τα υπέροχα κορίτσια σας! Κάθε μία, διεκδικεί χρόνο και μια ξεχωριστή θέση και σχέση μαζί σας!

Ο ερχομός του μωρού σας, έφερε μια μεγάλη αλλαγή στην οικογένεια σας. Καθένας από εσάς αντιδρά στην ευχάριστη αλλαγή αυτήν ανάλογα με την αναπτυξιακή φάση στην οποία βρίσκεται.

Η κόρη σας, απέκτησε ένα νέο ρόλο. Έγινε και αδερφή! Ο ρόλος αυτός είναι απαιτητικός και χρειάζεται χρόνο ώστε να βρει τον τρόπο της να λειτουργήσει με τα νέα δεδομένα. Η σχέση σας επίσης άλλαξε πολύ. Τώρα χρειάζεται να ζητήσει, όσα μέχρι εχθές είχε κατακτήσει και της δίνονταν αδιαπραγμάτευτα.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Γιατί η αλήθεια είναι ότι όλοι αλλάξατε, για καλό! Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να επιμείνετε ώστε να η κόρη σας να αισθανθεί, ότι η αγάπη σας δε μοιράζεται, αλλά πολλαπλασιάζεται! Όπως η οικογένεια σας!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.  

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v