Από τότε που η 2χρονη κόρη μας απέκτησε αδερφάκι, έγινε αντιδραστική και ανυπάκουη

Από τότε που η 2χρονη κόρη μας απέκτησε αδερφάκι, έγινε αντιδραστική και ανυπάκουη
Η παρακάτω απάντηση δεν προέρχεται από κάποιο αυτόματο πρόγραμμα, ούτε από ένα ανώνυμο συντάκτη. Είναι από ένα πραγματικό γονιό, σαν εσένα, με ένα πραγματικό προβληματισμό, όπως οι δικοί σου. Στο «Όσα οι γονείς ρωτούν», η ψυχολόγος Ρομίνα Σαλούστρου απαντά σε αυτά τα προβλήματα, έγκυρα και με ευαισθησία. Αγόρασε τώρα το βιβλίο εδώ. Γιατί γονιός δε γεννιέσαι, γίνεσαι!
Ερώτηση:
Η κόρη μου είναι 2 χρονών και 3 μηνών και απέκτησε αδερφούλα εδώ και 1 μήνα. Από εκείνη την στιγμή άλλαξε η συμπεριφορά της. Έγινε ανυπάκουη, αρνητική σε όλα, αντιδραστική και δεν μπορούμε να την διαχειριστούμε καθόλου. Τι μπορούμε να κάνουμε;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Να σας ζήσουν τα υπέροχα κορίτσια σας! Κάθε μία, διεκδικεί χρόνο και μια ξεχωριστή θέση και σχέση μαζί σας!

Ο ερχομός του μωρού σας, έφερε μια μεγάλη αλλαγή στην οικογένεια σας. Καθένας από εσάς αντιδρά στην ευχάριστη αλλαγή αυτήν ανάλογα με την αναπτυξιακή φάση στην οποία βρίσκεται.

Η κόρη σας, απέκτησε ένα νέο ρόλο. Έγινε και αδερφή! Ο ρόλος αυτός είναι απαιτητικός και χρειάζεται χρόνο ώστε να βρει τον τρόπο της να λειτουργήσει με τα νέα δεδομένα. Η σχέση σας επίσης άλλαξε πολύ. Τώρα χρειάζεται να ζητήσει, όσα μέχρι εχθές είχε κατακτήσει και της δίνονταν αδιαπραγμάτευτα.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Γιατί η αλήθεια είναι ότι όλοι αλλάξατε, για καλό! Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να επιμείνετε ώστε να η κόρη σας να αισθανθεί, ότι η αγάπη σας δε μοιράζεται, αλλά πολλαπλασιάζεται! Όπως η οικογένεια σας!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.  

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v