Hygge: Ο δανέζικος τρόπος να κάνεις το σπίτι σου ένα ζεστό κι ευτυχισμένο μέρος

Hygge: Ο δανέζικος τρόπος να κάνεις το σπίτι σου ένα ζεστό κι ευτυχισμένο μέρος

Το Hygge (προφέρεται "hoo-gah") είναι μια έννοια που προέρχεται από μια παλιά νορβηγική λέξη που σημαίνει «ευημερία» και έχει γίνει σημαντικό μέρος της δανέζικης κουλτούρας. Οι Δανοί άρχισαν να ενσωματώνουν το hygge στον τρόπο ζωής τους, αφότου η λέξη εμφανίστηκε σε δανέζικα κείμενα τον 18ο αιώνα, αλλά και στο σπίτι τους!

Η διακόσμηση Hygge είναι φιλόξενη και ζεστή, και περιστρέφεται γύρω από τη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας στο σπίτι που ενθαρρύνει τη συντροφικότητα και την εκτίμηση των καλών πραγμάτων στη ζωή. 

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ενσωματώσετε το hygge στον τρόπο ζωής σας όλο τον χρόνο είναι η μινιμαλιστική διακόσμηση του σπιτιού και μερικά άλλα tips όπως τα παρακάτω:

Τα σωστά... χουχουλιάρικα αξεσουάρ

Διακοσμήστε τον χώρο σας με αξεσουάρ, όπως μαξιλάρια, ριχτάρια, χαλιά από ψεύτικη γούνα ή χνουδωτές κουβέρτες, για να δημιουργήσετε ένα ζεστό περιβάλλον που σας... προκαλεί να χουχουλιάζετε όλη μέρα στον καναπέ ή το κρεβάτι.

Τα ζεστά, ουδέτερα χρώματα

Οι λευκοί τοίχοι ή τα ζεστά ουδέτερα χρώματα δημιουργούν έναν καμβά που ηρεμεί. Η διακόσμηση Hygge χαρακτηρίζεται από φυσικά στοιχεία όπως το ξύλο, το μπαμπού και τα φυτά.

Ένας καλαίσθητος φωτισμός

Ο κατάλληλος φωτισμός μπορεί να δημιουργήσει μια πολύ όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα στο σπίτι. Επιλέξτε αμπαζούρ, φωτάκια, λαμπάκια και επιδαπέδια φωτιστικά με ροοστάτες και φυσικά, μην ξεχνάτε τα αγαπημένα σε όλες κεράκια!

Αρωματικά χώρου και κεριά

Ζεστά αρώματα όπως το τζίντζερ, η βανίλια, η κανέλα ή το πορτοκάλι συμβάλλουν σε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

Πηγή: masterclass.com

Φωτογραφίες: pinterestt.com

v