«Σε όλες τις μαμάδες που δεν προλαβαίνουν ούτε να… αρρωστήσουν!»

«Σε όλες τις μαμάδες που δεν προλαβαίνουν ούτε να… αρρωστήσουν!»

Έχει γίνει, πλέον, ανέκδοτο στο πώς αντιδρά ένας μπαμπάς με δέκατα σε αντίθεση με μία μαμά με πυρετό. Τον μπαμπά θα τον βρούμε ξαπλωμένο στο κρεβάτι να βογκάει, ενώ η μαμά θα πάει τα παιδιά στο σχολείο, έπειτα στη δουλειά, θα μαγειρέψει, θα πλύνει τα πιάτα, θα περιποιηθεί τον άρρωστο άντρα της και όταν, πια, η μέρα θα έχει φτάσει στο τέλος της, θα πέσει κατάκοπη να κοιμηθεί.

Κι επειδή διανύουμε ήδη την περίοδο των ιώσεων και των κρυολογημάτων, κι επειδή αρρωσταίνουν συχνά τα παιδιά, οι μπαμπάδες, οι γιαγιάδες και οι παππούδες, σας έχουμε ένα νέο: αρρωσταίνουν ΚΑΙ οι μαμάδες!

Όταν μια μαμά είναι άρρωστη, όμως, οι γύρω της δεν το καταλαβαίνουν εύκολα. Όχι επειδή υποφέρει λιγότερο αλλά επειδή δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με την ασθένειά της!

Ενώ ο πυρετός ανεβαίνει, εκείνη πρέπει να θηλάσει και να φροντίσει το μωρό, να πάρει τα μεγαλύτερα παιδιά από το σχολείο, να τα πάει στα αγγλικά, να μαγειρέψει, να ψωνίσει, να καθαρίσει, να τα διαβάσει, να τα βάλει για ύπνο, να σιδερώσει, κτλ. Αυτό το κείμενο, λοιπόν, είναι αφιερωμένο σε όλες τις μαμάδες που δεν προλαβαίνουν ούτε να... αρρωστήσουν:

«Αφιερωμένο σε όλες τις μαμάδες που, αν και είναι άρρωστες, δεν έχουν πραγματικά την ευκαιρία να αρρωστήσουν, να ξεκουραστούν, να αναρρώσουν.

Σας βλέπω. Σας νιώθω. Είμαι σαν και σας.

Δεν προλαβαίνετε ούτε να αρρωστήσετε και, όταν καίγεστε από το πυρετό, προσποιήστε ότι είναι μια Δευτέρα σαν όλες τις άλλες - η μόνη διαφορά είναι ότι "σπρώχνετε" τη μέρα να φτάσει στο τέλος της μήπως και προλάβετε να ξεκουραστείτε.

Και επειδή κανείς άλλος δεν θα σας το πει, να ξέρετε ότι είστε ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ! Είστε γενναίες, μεγαλόκαρδες και υπέροχες και σας αξίζει ένα μεγάλο μπράβο που βάζετε πάνω απ' όλα την ανατροφή των παιδιών σας. 

Μην ξεχνάτε, όμως, ότι αξίζετε και αγάπη, φροντίδα, ξεκούραση και χρόνο να αναρρώσετε...».

Μετάφραση από Motherly

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v