10 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε πιο απλή την ζωή σας

10 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε πιο απλή την ζωή σας

Το μυαλό των περισσότερων ανθρώπων είναι καθημερινά γεμάτο με χιλιάδες σκέψεις δημιουργώντας τους περιττό άγχος και στρες. Είναι σημαντικό να μπορεί κάποιος να αποφορτίσει το μυαλό του από τις περιττές σκέψεις και να κάνει την ζωή του πιο ουσιαστική.

Μειώστε τον κύκλο των φίλων

Κρατήστε στην ζωή σας τους πραγματικούς φίλους. Ο ποιοτικός χρόνος με φίλους μπορεί να σας ανεβάσει ψυχολογικά και να σας γεμίσει ενέργεια.

Σταματήστε τον υπερκαταναλωτισμό

Ο υπερκαταναλωτισμός οδηγεί στην αγορά προϊόντων που δεν χρειάζονται. Ο περιορισμός των αγορών στα απολύτως απαραίτητα αγαθά βοηθάει την εξοικονόμηση χώρου, χρόνου και χρημάτων.

Οργανώστε το χώρο σας

Κάνετε ξεκαθάριση και δώστε τα πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε. Η αλήθεια είναι ότι αν δεν χρησιμοποιείτε κάτι στην ουσία δεν το χρειάζεστε.

Πείτε όχι στις εφήμερες σχέσεις

Είναι σημαντικό να μάθετε να λέτε όχι σε ανθρώπους που δεν σας γεμίζουν. Αποφεύγοντας κανείς να μπει σε μια σχέση και να δεθεί με κάποιον απλά χάνει χρόνο από το να βρει αυτό που θα τον κάνει να νιώσει ξεχωριστό.

Δεν έχετε το i-phone 5

Προσπαθήστε να μην παρασύρεστε από τις  τάσεις της μόδας και να αγοράζετε πράγματα που ίσως να μην σας χρειάζονται. Καλό είναι να αξιολογείτε τις ανάγκες σας και να αγοράζετε ό,τι έχετε ανάγκη.

Βρείτε την ουσία

Σταματήστε να κάνετε δώρα που δεν έχουν ουσία σε γενέθλια και γιορτές και γίνετε πιο ξεκάθαροι με τους ανθρώπους που έχετε απέναντι σας. Καλό είναι να συζητάτε με τους φίλους ή την σχέση σας και να κάνετε πράγματα που έχουν αξία και για τους δυο σας.

Οργανώστε τα email σας

Διαγραφείτε από site και από ενημερώσεις που είναι άχρηστες. Την επόμενη φορά που θα λάβετε ένα email για εισιτήρια που δεν έχει αγοράσει ποτέ ή από μια υπηρεσία που δεν έχετε χρησιμοποιήσει καλό είναι να διαγραφείτε. Με αυτό τον τρόπο εξοικονομείτε χρόνο και γίνεστε πιο αποτελεσματικοί.

Πουλήστε ή δώστε ότι δεν χρησιμοποιείτε

Μέσω του διαδικτύου πια μπορεί κανείς να κάνει οτιδήποτε. Sites, όπως το ebay.com και το ricardo.gr, είναι ένας καλός τρόπος για να βγάλετε χρήματα και να ξεφορτωθείτε πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε.

Θέστε προτεραιότητες

Κάντε μια λίστα με τις προτεραιότητες που έχετε στην ζωή σας. Καθετί που δεν ταιριάζει με αυτούς τους στόχους είναι καλό να το αποφεύγετε. Ο χρόνος είναι πολύτιμος οπότε βάζοντας στόχους τον αξιοποιείτε αποτελεσματικά.

Μην υπερφορτώνετε το πρόγραμμα σας

Ξοδέψτε τον ελεύθερο χρόνο σας σε δραστηριότητες που πραγματικά σας αρέσουν και γεμίζουν τον χρόνο σας χωρίς να σας επιβαρύνουν.

Πηγή: iVillage

v